Ministrul Finanţelor: Consultantul fiscal de familie va fi angajat al statului şi va lucra gratuit pentru contribuabili

Consultantul fiscal care va consilia persoanele fizice şi familiile în vederea completării declaraţiilor anuale de venit global va fi angajat al statului şi va lucra în mod gratuit pentru contribuabili, a declarat miercuri ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

1429 afișări
Imaginea articolului Ministrul Finanţelor: Consultantul fiscal de familie va fi angajat al statului şi va lucra gratuit pentru contribuabili

Ministrul Finanţelor: Consultantul fiscal de familie va fi angajat al statului şi va lucra gratuit pentru contribuabili (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

„Consultantul fiscal nu va fi un angajat al contribuabilului, ci va fi un angajat al statului care va oferi consiliere gratuită”, a spus ministrul Finanţelor.

Întrebat dacă vor fi suficienţi consultanţi pentru a consilia întreaga populaţie, Viorel Ştefan a răspuns: „ANAF are 30.000 de angajaţi, o parte vor deveni consultanţi fiscali. Mai avem şi o Cameră a Consultanţilor Fiscali. E adevărat că ei dau consultanţă în business, dar poate că în timp vor merge şi spre persoane fizice. Noi doar oferim această posibilitate; dacă nu e atractivă, nu e obligatorie”.

Referitor la modul în care îşi va calcula un contribuabil impozitul pe care îl are de plată, Viorel Ştefan a explicat că la final de an, consultantul fiscal va întocmi dosarul. „Dacă ai ţinut bonurile, e posibil să beneficiezi de deductibilitate la calculul impozitului pe venitul fiscal”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici