Ministrul Ghinea, despre reforma sistemului de pensii şi reintroducerea taxei de poluare. „Consumăm mai mult decât avem”

  • Ministrul Cristian Ghinea, anunţă că sistemul de pensii va fi reformat astfel încât niciun pensionar să nu stea la mila Guvernului şi să ştie ce îl aşteaptă.
  • De asemenea, Ghinea a vorbit despre posibilitatea reintroducerii unei taxe de poluare pentru a descuraja circulaţia rablelor.
1872 afișări
Imaginea articolului Ministrul Ghinea, despre reforma sistemului de pensii şi reintroducerea taxei de poluare. „Consumăm mai mult decât avem”

Ministrul Ghinea, despre reforma sistemului de pensii şi reintroducerea taxei de poluare. „Consumăm mai mult decât avem”

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a vorbit despre reformarea sistemului de pensii în condiţiile în care România se pregăteşte să acceseze fondurile din PNRR. El a spus că viitoarele modificări vor favoriza pensiile mici.

„Avem un sistem de pensii care nu este echilibrat, consumăm mai mult decât avem. Anul trecut au fost 16 miliarde de lei transferaţi de la bugetul de stat la pensii, anul ăsta 17 miliarde, au fost multe decizii proaste luate de politicieni (...) Trebuie să venim cu o reformă. Trebuie să le spunem părinţilor noştri că nu putem să continuăm aşa. Vom avea o nouă lege a pensiilor. Vom favoriza pensiile mici, când mărim pensiile. Vom recalcula toate pensiile. 20.000 de pensionari au chemat statul român în judecată şi au început să câştige şi trebuie să rezolvăm problema asta pentru că se va mări numărul de procese. Oamenii spun că de ce să aibă o pensie mai mică doar pentru că au ieşit în ani diferiţi la muncă, deşi au muncit la fel (...) Ne trebuie o formulă predictibilă de calcul şi de creşteri, ca niciun pensionar să nu stea la mila Guvernului, ci să ştie ce îl aşteaptă”, a declarat Cristian Ghinea.

Ministrul a mai spus că majorarea vârstei de pensionare nu va fi obligatorie.

„Vorbim despre o posibilitate voluntară de a rămâne în câmpul muncii mai multă vreme, au mai fost astfel de experimente, vom generaliza această decizie. Nu este obligatorie (...) Nu mărim vârsta de pensionare, ci îi stimulăm pe cei care vor să rămână în câmpul muncii”, a explicat Ghinea.

Ministrul Fondurilor Europene a vorbit şi despre posibilitatea introducerii unei taxe de poluare pentru maşini.

„Nu este decisă forma, dar se ia în calcul reintroducerea unei taxe de poluare pentru a descuraja circulaţia rablelor”, a precizat Cristian Ghinea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici