Ministrul Justiţiei anunţă că pot fi emise 300 de vouchere pentru victimele infracţiunilor

  • Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat vineri că în bugetul ministerului au fost prinse 300 de vouchere pentru victimele infracţiunilor.
  • Este vorba despre vouchere pentru cheltuielile imediate de cazare, mâncare, uz personal, medicamente şi transport.
515 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei anunţă că pot fi emise 300 de vouchere pentru victimele infracţiunilor

Ministrul Justiţiei anunţă că pot fi emise 300 de vouchere pentru victimele infracţiunilor

Alina Gorghiu a susţinut că victimele infracţiunilor pot beneficia, într-un timp optim, de un voucher care să le acopere cheltuielile imediate de cazare, mâncare, uz personal, medicamente şi transport, în limita unei sume echivalente cu cinci salarii de bază minime brute. Suma de 16.500 de lei pentru fiecare voucher este suportată din bugetul Ministerului Justiţiei.

„Avem 300 de vouchere pentru acest an, dacă necesarul va fi mai mare, vom ajusta numărul”, a spus Gorghiu.

Gorghiu a mai susţinut că pot beneficia de voucher victimele asupra cărora a fost săvârşită o tentativă la infracţiunile de omor şi omor calificat, o infracţiune de vătămare corporală, o infracţiune intenţionată care a avut ca urmare vătămarea corporală a victimei, o infracţiune de viol, act sexual cu un minor şi agresiune sexuală, o infracţiune de terorism sau orice altă infracţiune intenţionată comisă cu violenţă.

Ministrul Justiţiei a mai anunţat că avansul ajutorului trebuie acordat în cel mult 72 de ore de la data soluţionării de către instanţă a cererii depuse de victimă la Tribunal.

Conform procedurilor, victima transmite instanţei cererea de acordare a voucherului şi referatul de estimare a cheltuielilor pentru acoperirea nevoilor urgente, iar instanţa admite cererea de acordare a voucherului şi stabileşte cuantumul. La final, se emite voucherul cu datele de identitate ale victimei şi se alimentează cu cuantumul stabilit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici