Ministrul Justiţiei Raluca Prună, despre votul în cazul Oprea: Problema este că aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a declarat marţi referitor la respingerea de către Senat a cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea că problema României este că se aplică legea în mod discriminatoriu.

1474 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei Raluca Prună, despre votul în cazul Oprea: Problema este că aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia

Ministrul Justiţiei Raluca Prună, despre votul în cazul Oprea: Problema este că aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia

Întrebată la o dezbatere despre anticorupţie ce părere are referitor la respingerea cererii DNA de către Senat în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea, Raluca Prună a spus: "Nu vreau să mă refer la un caz particular, dar am spus că problema României nu este că nu avem legislaţie, problema României este că aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia. Adică facem un fel de discriminare pozitivă."

Ministrul a mai spus că poate afirma fără rezerve că în România nu suntem orbi cu privire la persoanele cărora trebuie să li se aplice un cod de etică sau o prevedere a legii.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis luni plenul Senatului. Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA şi doar 45 voturi "pentru", 6 voturi anulate. Votul a fost secret cu bile, potrivit regulamentului.

MEDIAFAX a identificat 24 de senatori provenind de la PSD, ALDE, PRU şi foşti UNPR care au votat luni împotriva cererii DNA de urmărire penală a fostului ministru de interne şi vicepremier Gabriel Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici