Ministrul Mediului: Avem cifre ruşinoase la capitolul colectare separată

„Avem cifre ruşinoase la capitolele colectare separată, tratare, depozitare, compostare şi, din acest motiv, suntem obiectul unor proceduri de infringement din partea Curţii Europene de Justiţie”, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet.

97 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului: Avem cifre ruşinoase la capitolul colectare separată

Ministrul Mircea Fechet şi secretarul de stat Cristian Valer Beseni au participat joi la o masa rotundă privind instrumentarea finanţărilor din fonduri PNRR pentru Centrele de Colectare cu Aport Voluntar (CAV) destinate marilor aglomerări urbane.

„Managementul deşeurilor este o preocupare nu doar pentru Ministerului Mediului, ci o temă de interes până la nivelul Cancelariei Prim-ministrului. Ne interesează, în general, modul în care gestionăm deşeurile deoarece, chiar dacă am evoluat la atât de multe capitole ca ţară, din păcate, în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor suntem în urmă faţă de statele membre. Avem cifre ruşinoase la capitolele colectare separată, tratare, depozitare, compostare şi, din acest motiv, suntem obiectul unor proceduri de infringement din partea Curţii Europene de Justiţie. Întâlnirea de astăzi este menită să tragă nişte concluzii sănătoase, astfel încât, după ce vom semna contractele de achiziţie pentru CAV-uri, sperăm să fie bine gestionate şi să-şi atingă obiectivele, pentru că avem nenumărate exemple de investiţii în domeniul deşeurilor care nu sunt folosite”, spune Mircea Fechet.

El afirmă că sunt peste o sută de acte normative legate de gestionarea deşeurilor „pe care toţi primarii din ţară ar trebui să le citească”.

„Admiţând că este nevoie de o asanare a legislaţiei, avem nevoie şi de o sistematizare şi de armonizare a practicii. Mi se spune că unii primari au decis că nu sunt interesaţi de astfel de investiţii, însă le atrag atenţia că va veni acea zi când nu ne vom mai putea preface că nu ştim ce prevede legislaţia de mediu”, încheie Fechet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici