Ministrul Mediului, Tanczos Barna: OUG-ul privind intervenţia imediată în cazul urşilor periculoşi rămâne în vigoare

OUG-ul privind intervenţia imediată în cazul urşilor periculoşi, iar Parlamentul va rectifica elementele juridice invocate de Klaus Iohannis în cererea de reexaminare, afirmă ministrul Mediului, Tanczos Barna.

216 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului, Tanczos Barna: OUG-ul privind intervenţia imediată în cazul urşilor periculoşi rămâne în vigoare

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: OUG-ul privind intervenţia imediată în cazul urşilor periculoşi rămâne în vigoare

„Preşedintele ţării nu a promulgat actul normativ conform căreia OUG-ul privind intervenţia imediată în cazul urşilor periculoşi s-ar fi ridicat la rang de lege şi l-a trimis înapoi în Parlament pentru reanalizare. În Parlament vom verifica şi vom rectifica elementele juridice indicate de domnul preşedinte. Sunt ferm convins că protecţia vieţii omeneşti este o prioritate şi pentru domnul preşedinte, aşadar vrea ca implementarea cadrului legal al intervenţiei imediate în cazul urşilor periculoşi să nu poată fi atacată şi să respecte toate reglementările de specialitate”, transmite pe Facebook ministrul Mediului, Tanczos Barna.

El precizează că pe parcursul acestui proces de revizuire OUG-ul rămâne în vigoare.

Avem în continuare posibilitatea de a interveni în mod eficient împotriva urşilor periculoşi care pun în pericol viaţa oamenilor şi bunurile acestora în intravilanul localităţilor”, conchide ministrul Mediului.

Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pentru reexaminare, legea privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun, în intravilanul localităţilor, pentru că unele dintre dispoziţii sunt neclare, de natură să genereze probleme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici