Ministrul Meleşcanu către Klemm: Sunt capabil să înţeleg şi când mi se vorbeşte foarte direct

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu i-a transmis vineri ambasadorului SUA Hans Klemm că nu este normal ca, atunci când există teme de interes pentru relaţiile bilaterale, acestea să fie comunicate prin intermediul presei.

4338 afișări
Imaginea articolului Ministrul Meleşcanu către Klemm: Sunt capabil să înţeleg şi când mi se vorbeşte foarte direct

Ministrul Meleşcanu vrea un dialog conform standardelor diplomatice cu Hans Klemm, nu prin presă (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

”A fost o discuţie care din punctul meu de vedere a pornit de la un punct foarte clar şi anume că România este un stat suveran, un stat aliat al Statelor Unite ale Americii şi un stat partener al SUA. Din punctul nostru de vedere, al guvernului actual, continuarea parteneriatului strategic cu SUA este una dintre priorităţile pe care ni le-am asumat şi vom face tot ceea ce stă în puterile noastre pentru ca acest parteneriatsă se dezvolte, să se extindă, fiind vorba despre cel mai important partener pe care îl avem pe plan internaţional. În acelaşi timp, sigur că am făcut şi o referire la faptul că nu este normal ca atunci când există anumite teme de interes pentru relaţiile noastre bilaterale, acestea să ne fie aduse la cunoştinţă prin intermediul presei. L-am asigurat pe domnul ambasador că sunt capabil să înţeleg şi când mi se vorbeşte foarte direct şi sperăm ca pe viitor aceste lucruri să nu se mai întâmple”, a comentat ministrul Meleşcanu despre întâlnirea pe care a avut-o cu ambasadorul SUA în România.

Ministrul de Externe a mai spus că în cadrul întâlnirii de vineri, ambasadorul SUA nu i-a transmis "nimic" referitor la cele două ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

"A fost o discuţie de principiu care, cred eu, a lămurit foarte clar modul în care guvernul nostru vede colaborarea cu Statele Unite şi cu toate ambasadele care sunt prezente la Bucureşti", a conchis ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a mai declarat că vrea un "dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu MAE", argumentând "ferm" necesitatea acestuia, într-o întrevedere pe care a avut-o vineri cu ambasadorul Hans Klemm.

 

"În cadrul discuţiilor, ministrul afacerilor externe a argumentat ferm necesitatea unui dialog direct al Ambasadei SUA, şi nu prin intermediul mass-media, cu Ministerul Afacerilor Externe şi autorităţile guvernamentale, în conformitate cu spiritul relaţiilor de parteneriat strategic, cu respectarea standardelor şi practicilor diplomatice", se spune într-un comunicat remis MEDIAFAX de MAE.

Ministrul Meleşcanu şi ambasadorul Klemm "s-au referit la relevanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi au menţionat importanţa dezvoltării acestuia, în continuare, pe toate palierele sale", partea română "a amintit angajamentul Guvernului României, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru întărirea relaţiilor cu SUA", conform MAE.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici