Ministrul Muncii, în vizită pe litoral: „Multe baruri supraaglomerate. Jandarmii să intervină în aglomeraţii”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică, după mai multe vizite în localuri şi cluburi de pe litoral, că a găsit mai multe locaţii supraaglomerate şi e nevoie de mai multă responsabilitate. Pentru aglomeraţia din spaţiul public, ministrul a recomandat să se apeleze la jandarmerie.

1438 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, în vizită pe litoral: „Multe baruri supraaglomerate. Jandarmii să intervină în aglomeraţii”

Alexandru, în vizită pe litoral: „Multe baruri supraaglomerate. Jandarmii să intervină în aglomeraţii”

„Guvernul nu îşi doreşte ca activitatea lor (a cluburilor şi barurilor – n.r.) să fie întreruptă. Am reamintit faptul că am făcut împreună eforturi pentru a ţine angajaţii în şomaj tehnic, adică să nu îi piardă, am făcut împreună eforturi pentru ca sănătatea angajaţilor şi a clienţilor să fie protejată şi a venit momentul să întoarcă această responsabilitate, în sensul de a lua măsuri suplimentare. Am văzut şi clienţi nemulţumiţi şi iritaţi de prezenţa noastră, ceea ce înseamnă că trebuie să fac un apel şi la agenţii economici, dar şi la cei care vizitează aceste cluburi. Nu se poate imagina o situaţie sub control fără responsabilitatea ambelor părţi”, a declarat Violeta Alexandru, ministru al Muncii, după vizite la mai mulţi agenţi economici de pe Litoral.

Ministrul a afirmată că au fost manageri sau patroni de locaţii care au spus că li opreşte competenţa la intrare, iar aglomeraţia se formează pe spaţiul public, în zona de aşteptare.

„Atunci când au situaţii de aglomerare la intrare trebuie să apeleze - dacă persoanele care aglomerează acel spaţiu de intrare sunt pe domeniul public - la jandarmerie. Înţeleg că se opreşte competenţa dânşilor pe raza localului respectiv, dar atunci când văd o aglomeraţie formată la intrare, pe lângă faptul că trebuie să trateze puţin mai în serios obligaţia de a crea culoare de acces, trebuie să apeleze la jandarmerie şi să colaboreze cu instituţiile pentru a putea organiza spaţiul respectiv ca spaţiu de aşteptare”, a spus ministrul

Recomandarea pe care Alexandru a făcut-o patronilor de localuri de la malul mării a fost aceea de a fi mai atenţi la procesul de rezervare de locuri în localuri.

„Pare că se preiau rezervări peste numărul optim necesar, probabil în ideea în care unii dintre clienţi pleacă şi eliberează spaţiul şi atunci vor să fie pregătiţi să aibă pe altcineva imediat la intrare, pentru a putea ocupa locul”, a mai spus ministrul.

Violeta Alexandru le-a mai cerut administratorilor de localuri de pe litoral să dea ei primul un exemplu.

„Unii dintre ei stăteau cu masca pe sub bărbie, agăţată de o ureche. Ştiu că este cald (...) este un disconfort pentru unii dintre dânşii, au de lucrat un anumit număr de ore, dar nu avem altă soluţie. Nu poţi să ceri unui om să poarte mască şi tu, care mergi în interior să iei mâncare, care te duci către mese şi te apropii de clienţi, să nu face acest lucru”, a mai spus ministrul.

„Aglomerarea de pe litoral din acest weekend se vede şi în benzinăriile de pe Autostrada Soarelui, pe sensul de întoarcere.
 
Şi aici trebuie respectate aceleaşi reguli. Responsabilitatea este a managerilor de benzinării care gestionează accesul în interior.
 
Fiţi responsabili!”, a scris ministrul pe Facebook.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici