Ministrul Muncii, Ioan Botiş, ales preşedinte al PDL Bistriţa şi desemnat candidat la Primărie

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a fost ales, joi seară, în funcţia de preşedinte al PDL Bistriţa şi a fost desemnat candidat al formaţiunii, în 2012, la Primăria municipiului.

50 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, Ioan Botiş, ales preşedinte al PDL Bistriţa şi desemnat candidat la Primărie

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, ales preşedinte al PDL Bistriţa şi desemnat candidat la Primărie (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Ioan Botiş a fost singurul candidat la şefia PDL Bistriţa, fiind votat de 281 de delegaţi din cei 284 prezenţi la conferinţa municipală a partidului.

Tot joi seară au fost aleşi cei doi prim-vicepreşedinţi, secretarul organizaţiei, trezorierul şi cei zece vicepreşedinţi.

În discursul său de la tribuna conferinţei, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a anunţat că Ioan Botiş se pregăteşte, la Ministerul Muncii, să fie primarul Bistriţei din 2012.

Oltean şi-a exprimat regretul că formaţiunea sa a pierdut Primăria Bistriţa în 2008, când funcţia a fost câştigată de Ovidiu Creţu (PSD), acesta fiind primul primar social-democrat al Bistriţei după două mandate consecutive ale lui Vasile Moldovan (PDL).

"Viitorul primar al acestui municipiu trebuie să fie membru PDL şi sper eu să fie Ioan Botiş. Vreau să spun public acest lucru ca să se ştie: Ioan Botiş este ministru, dar este acolo doar în pregătire pentru ceea ce urmează la Bistriţa în perioada 2012-2016. Eu îmi exprim, în mod cert, convingerea că va fi mulţi ani primar al acestui municipiu din 2012 încolo", a spus Oltean.

El a adăugat că un alt obiectiv extrem de important este câştigarea unei majorităţi la nivelul Consiliului Local Bistriţa pentru a asigura o unitate în ceea ce priveşte gestionarea intereselor oraşului.

Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi ai PDL Bistriţa au fost aleşi Ciprian Constantinescu -234 de voturi şi Gheorghe Tuţă - 167 de voturi.

Filiala Bistriţa a PDL a fost condusă de Vasile Moldovan, iar în ultimul an Botiş a asigurat conducerea interimară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici