Ministrul Muncii, Raluca Turcan: Sporul de calculator nu ar trebui să existe şi vom propune eliminarea

Sporul de calculator sau sporul de confidenţialitate nu ar trebui să existe, este de părere ministrul Muncii, Raluca Turcan, care a spus, luni, că se va propune eliminarea.

1240 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii, Raluca Turcan: Sporul de calculator nu ar trebui să existe şi vom propune eliminarea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: Sporul de calculator nu ar trebui să existe şi vom propune eliminarea

Raluca Turcan a spus, la Realitatea Plus, că în calitatea sa de ministrul al Muncii, nu a susţinut o abordare „heirup-istă” de tratare a sporurilor bugetarilor.

„Realmente, sunt categorii de bugetari care muncesc foarte mult şi merită motivaţi şi, în acelaşi timp, bugetari care lucrează în condiţii dificile. Aceştia trebuie sprijiniţi acolo unde sunt sporuri anapoda, în momentul în care le luăm la puricat, unul câte unul, punem degetul pe rană şi, fie le acordăm într-o sumă fixă, dacă vor fi necesare, dar unele vor i eliminate”, a spus Raluca Turcan.

Scopul eliminării unor sporuri „nu este să faci rău bugetarilor”.

Despre sporul de antenă, Raluca Turcan a spus că ar trebui să fie acordat într-o sumă fixă.

„Dacă există un nivel de radiaţii sau expunere la radiaţii, funcţionarii să fie recompensaţi”, admite ministrul Muncii.

Despre sporul de calculator nu are, însă, aceeaşi părere.

„Nici nu ar trebui să existe (spor de calculator – n.r.), din punctul nostru de vedere, şi vom propune eliminarea. Aşa cum am propune eliminarea şi pentru sporul de confidenţialitate. Dacă lucrezi într-un domeniu care presupune confidenţialitate, nu trebuie să fii răsplătit pentru faptul că respecţi legea”, a mai spus ministrul Turcan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici