Ministrul Transporturilor consideră că gratuitatea pe tren trebuie păstrată pentru elevi

  • Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, consideră că gratuitatea pe tren trebuie păstrată pentru elevi, ei fiind o categorie socială vulnerabilă, cu venituri restrânse.
  • În privinţa celor peste18 ani, unde intră şi studenţii, acesta precizează că practica în statele europene este cu coplată.
377 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor consideră că gratuitatea pe tren trebuie păstrată pentru elevi

Ministrul Transporturilor consideră că gratuitatea pe tren trebuie păstrată pentru elevi

Guvernul ar putea decide săptămâna viitoare dacă păstrează sau nu gratuitatea pe tren pentru studenţi, a declart la RFI ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care crede că această gratuitate ar trebui să rămână pentru elevi.

Cătălin Drulă spune că subiectul gratuităţii pe tren pentru studenţi ţine de Ministerul Educaţiei.

„Acesta e un subiect care ţine de Ministerul Educaţiei, este prevăzut în legea educaţiei. Sunt mai multe variante în discuţie pe masă. Eu cred că această gratuitate ar trebui să rămână pentru elevi, în tot cazul, nu se pune problema, din punctul meu de vedere, a unei eliminări acolo, pentru că e şi o categorie socială vulnerabilă şi într-o zonă cu venituri restrânse”, a spus Cătălin Drulă.

„În rest, practica tipică în statele europene este ca tinerii peste 18 ani să aibă o formă de coplată, având facilităţi. Eu mi-aş dori ca aceste facilităţi să fie cât mai extinse, spre exemplu, să se aplice pe întreg anul calendaristic şi am verificat că aceasta este practica şi în ţările din vestul Europei, adică nu e limitat la durata anului şcolar. Asta este partea pe care am făcut-o noi, ca Minister al Transporturilor”, a precizat ministrul Transporturilor.​

O decizie pe această temă se va lua, cel mai probabil, în Guvern, săptămâna viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici