Mircea Duşa, ales lider al grupului deputaţilor PSD

Mircea Duşa a fost ales, marţi, lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor, el fiind singurul candidat pentru acest post, care a fost deţinut până acum de Viorel Hrebenciuc.

81 afișări
Imaginea articolului Mircea Duşa, ales lider al grupului deputaţilor PSD

Mircea Duşa, ales lider al grupului deputaţilor PSD (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Duşa a fost ales lider al deputaţilor PSD, în şedinţa de marţi a grupului, cu votul unanim al colegilor săi.

Viorel Hrebenciuc, cel care a condus timp de mai mulţi ani acest grup parlamentar, a renunţat să mai candideze pentru această funcţie.

Hrebenciuc va fi unul dintre viceliderii grupului PSD din Camera Deputaţilor, alături de Aura Vasile, Bogdan Niculescu Duvăz, Cornel Itu, Marian Neacşu.

Deputaţii PSD l-au desemnat purtător de cuvânt al grupului pe Adrian Solomon.

Noul lider ales al grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a spus că va încerca să "revigoreze" activitatea grupului şi că va impune un model prin care poziţia PSD la voturile finale din plen să fie decisă prin vot în grup.

"Vreau ca fiecare membru al grupului să se simtă util şi fiecare membru să îşi aducă o contribuţie la deciziile care se iau", a adăugat el.

Duşa a mai spus că speră ca în cei şapte ani de când a fost membru al grupului condus de Viorel Hrebenciuc să fi învăţat de la acesta "şi această artă de a fi negociator între grupurile parlamentare".

BPN al PSD a decis, luni, într-o şedinţă care a urmat Comitetului Executiv Naţional, să recomande grupului parlamentar ca Mircea Duşa să fie lider la Camera Deputaţilor, în locul lui Viorel Hrebenciuc, care a anunţat că nu va mai candida la şefia grupului.

Locul de vicepreşedinte în Biroul Permanent al Camerei, deţinut de Duşa, ar urma să fie luat de Valeriu Zgonea, pe al doilea post de vicepreşedinte urmând să fie menţinut Adrian Năstase.

De asemenea, locul de secretar în Biroul Permanent al Camerei deţinut până acum de Zgonea ar urma să fie ocupat de Georgian Pop.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici