Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL

BPN al PDL a decis, luni, în unanimitate, să propună CNC excluderea din partid a deputatului Mircia Giurgiu, care a votat ultima moţiune de cenzură, a declarat secretarul general adjunct al PDL Gheorghe Flutur.

37 afișări
Imaginea articolului Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL

Mircia Giurgiu, propus pentru excluderea din PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Flutur a arătat că până la şedinţa CNC Mircia Giurgiu va rămâne deputat al PDL.

"Până la şedinţa CNC respectăm Statutul, BPN a făcut o propunere. Deocamdată încă e membru al partidului", a precizat Flutur, răspunzând la o întrebare în acest sens.

Gheorghe Flutur nu a putut să precizeze când va avea loc şedinţa CNC în care se va discuta despre propunerea BPN a PDL de excludere din partid a deputatului Mircea Giurgiu.

Cinci parlamentari din arcul guvernamental, patru de la PDL - printre care deputatul Mircia Giurgiu - şi unul de la UDMR, şi-au exprimat votul miercuri seară la moţiunea de cenzură care a fost respinsă cu 212 voturi "pentru" şi patru "împotrivă", în condiţiile în care ar fi avut nevoie de 236 de voturi pentru a fi adoptată.

Mircia Giurgiu (PDL) a votat "pentru" moţiunea opoziţiei, iar liderul PDL, premierul Emil Boc, a anunţat în aceeaşi zi, la Parlament, că deputatul va fi exclus din partid.

Mircia Giurgiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că se consideră exclus din PDL, astfel încât va activa ca independent, dar spune că va vota în Parlament proiectele Guvernului, dacă acestea nu afectează cetăţenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici