Miron Mitrea şi-a anunţat candidatura la şefia PSD

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să-i aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu, el menţionând despre primarul Capitalei că acesta a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid.

52 afișări
Imaginea articolului Miron Mitrea şi-a anunţat candidatura la şefia PSD

Miron Mitrea şi-a anunţat candidatura la şefia PSD (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Mitrea a făcut anunţul candidaturii sale înaintea unei dezbateri organizate de ISD pe teme ideologice la care participă Ion Iliescu, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu şi alţi social democraţi.

Miron Mitrea a mai spus că se pare că era foarte aşteptată declaraţia sa oficială privind candidatura şi că a decis să şi-o anunţe oficial vineri.

"Cristian Diaconescu m-a întrebat cu mai mult timp în urmă dacă aş fi dispus să-l sprijin pentru o candidatură la preşedinţia partidului. Se pare că nu a luat această decizie, aşa că am luat-o eu. Am să candidez. Sigur că am să candidez la preşedinţia PSD", a spus Mitrea

Nu mă interesează preşedinţia Senatului

El a negat că şi-ar dori preşedinţia Senatului, precizând că această "şmecherie" a fost promovată de către Mircea Geoană. "Nu mă interesează preşedinţia Senatului", a subliniat Mitrea. El a arătat că din echipa sa ar putea face parte Adrian Severin, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu.

Întrebat dacă şi Adrian Năstase ar putea face parte dintr-o echipă comună, Mitrea a precizat că are o relaţie foarte bună cu fostul premier, dar că acesta nu ar face parte dintr-o viitoare echipă.

Mitrea a negat că ar avea vreo legătură cu Traian Băsescu, afirmând că şi această acuză la adresa sa a fost promovată de către Mircea Geoană prin intermediul lui Marian Vanghelie.

Geoană & co vor încerca să organizeze un congres aranjat

Miron Mitrea a spus, într-o postare de marţi pe blogul personal, că se teme că "Geoană & co vor încerca să organizeze un congres aranjat", cu cât mai puţini delegaţi, aleşi pe criterii mai puţin democratice, susţinând că, dacă se va încerca acest lucru, PSD se va rupe.

Mitrea a declarat recent că "aproape sigur" va candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii social-democrate, precizând că şi i-ar dori în echipă pe Adrian Severin, Mircea Paşcu, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu.

Vanghelie: Îl susţin pe Geoană, în spatele lui Mitrea este Traian Băsescu

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, joi, că îl susţine pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al PSD, el acuzând că în spatele lui Miron Mitrea se află Traian Băsescu şi opinând că Mitrea nu va avea curajul sa candideze la şefia partidului.

Preşedinţii de organizaţii PSD se vor reuni, sâmbătă, la Braşov, într-o întâlnire informală premergătoare Comitetului Executiv Naţional de luni, la invitaţia liderului PSD Braşov, Constantin Niţă, la reuniune participând şi preşedintele partidului, Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici