Mitrea: Mă tem că Geoană & co vor încerca un congres aranjat

Senatorul PSD Miron Mitrea exprimă, într-o postare pe blog, temerea că "Geoană & co vor încerca să organizeze un congres aranjat", cu cât mai puţini delegaţi, aleşi pe criterii mai puţin democratice, susţinând că, dacă se va încerca acest lucru, PSD se va rupe.

29 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Mă tem că Geoană & co vor încerca un congres aranjat

Mitrea: Mă tem că Geoană & co vor încerca un congres aranjat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Revin cu o temere a mea care, dacă se adevereşte, va pune în pericol unitatea partidului. Este vorba despre temerea că Geoană & co. vor încerca să organizeze un congres aranjat. Adică un congres cu cât mai puţini delegaţi, aleşi pe criterii mai puţin democratice. Dacă se va încerca acest lucru, PSD se va rupe", scrie Mitrea, pe blog, într-un P.S. la un mesaj având ca temă plecarea deputatului Valeriu Steriu din PSD.

Potrivit lui Mitrea, Valeriu Steriu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, a demisionat din PSD şi s-a alăturat grupului parlamentar al independenţilor. "Adică partidul mai pierde un specialist, care a decis să-şi caute o soluţie individuală. Se pare că noul PSD, promis după pierderea alegerilor de vechiul preşedinte Mircea Geoană, nu mai convinge. Oamenii din partid au început să-şi piardă încrederea în capacitatea echipei Geoană de a realiza un proiect viabil, care să readucă PSD la guvernare", este de părere senatorul PSD.

Miron Mitrea se întreabă "încotro se îndreaptă partidul cu Mircea Geoană în frunte".

"Foarte mulţi membri PSD îşi pun cu îngrijorare această întrebare. Cu mulţi dintre ei am stat de vorbă personal şi le-am aflat temerile. Iar concluzia este că, dacă noi, cei care declarăm că ne pasă de acest partid, nu prezentăm rapid un proiect solid de viitor, oamenii vor căuta în continuare soluţii individuale. Şi aici nu mă refer numai la parlamentari, ci şi la primari şi consilieri", continuă el.

Mitrea mai scrie că PSD, ca şi România, are nevoie urgentă de o viziune politică. "Eu am spus că ştiu ce trebuie făcut pentru ca PSD să ajungă la putere până cel târziu în 2012", adaugă el, menţionând că urmează să propună, în cel mai scurt timp, şi alte idei care pot duce la acest rezultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici