Mişcarea Populară critică absenţa lui Iohannis de la şedinţa CSM: Preşedintele a uitat de obligaţiile sale

Şedinţa CSM impunea prezenţa şefului statului, cel puţin pentru a marca importanţa evenimentului şi pentru a legitima viitoarea conducere a Consiliului, însă preşedintele Klaus Iohannis a uitat de obligaţiile ce îi revin, se arată într-un comunicat de presă al Mişcării Populare.

617 afișări
Imaginea articolului Mişcarea Populară critică absenţa lui Iohannis de la şedinţa CSM: Preşedintele a uitat de obligaţiile sale

Mişcarea Populară critică absenţa lui Iohannis de la şedinţa CSM: Preşedintele a uitat de obligaţiile sale (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"România are un preşedinte surd şi mut, dar şi absent de la cârma ţării. Fiind în vacanţă prelungită în America, departe de ţară, preşedintele Iohannis a uitat de obligaţiile şi îndatoririle generate de votul românilor din noiembrie 2014. (...) Importanţa evenimentului (şedinţa CSM-n.r) impunea prezenţa preşedintelui ţării la conducerea şedinţei, cel puţin pentru a marca evenimentul şi legitima de la cel mai înalt nivel al statului viitoarea conducere a CSM. Să nu fie contestată de unii sau de alţii", se arată în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis a delegat această obligaţie unui consilier prezidenţial, aşa cum, la şedinţele Consiliului European de la Bruxelles, preşedintele "nu s-a deranjat să meargă" şi l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş.

De asemenea, reprezentanţii MP mai acuză lipsa de reacţie a preşedintelui în ceea ce priveşte criza politică din Republica Moldova, "o ţară în derută, fără guvern de multe săptămâni, cu posibilitatea declanşării alegerilor anticipate care ar aduce la guvernare partidele pro ruse", dar şi faţă de criza migranţilor din Uniunea Europeană care ar fi atins o nouă fază. "În loc de prezenţa la cârma ţării, domnul Iohannis trimite populaţiei, prin facebook, din îndepărtata Americă, salutări cordiale şi multe succese. Nu credem că pentru aşa ceva l-au votat românii", mai precizează sursa menţionată.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va alege, în şedinţa de miercuri, noua conducere a instituţiei, pentru funcţia de preşedinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru vicepreşedinte, procurorul Luminiţa Palade.

Preşedinţia este reprezentată la şedinţă de consilierul prezidenţial pe probleme de reformă instituţională şi constituţională, Simina Tănăsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici