Mişcările de „trupe” în PSD înainte CExN | Organizaţia Neamţ îl susţine pe Dragnea, la fel şi filiala din Mureş/ O formaţiune social-democrată judeţeană e indecisă: Liderul se va orienta la faţa locului

Mai mulţi lideri de filiale judeţene PSD au spus cum vor vota vineri în Comitetul Executiv Naţional al partidului. Acesta a fost convocat după ce a apărut o scrisoare în care trei lideri ai formaţiunii politice cer demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

4794 afișări
Imaginea articolului Mişcările de „trupe” în PSD înainte CExN | Organizaţia Neamţ îl susţine pe Dragnea, la fel şi filiala din Mureş/ O formaţiune social-democrată judeţeană e indecisă: Liderul se va orienta la faţa locului

Mişcările de „trupe” în PSD înainte CExN | Organizaţia Neamţ îl susţine pe Liviu Dragnea, la fel şi filiala din Mureş/ O formaţiune social-democrată judeţeană e indecisă: Liderul se va orienta la faţa locului

PSD Bistriţa-Năsăud îl susţine pe Liviu Dragnea

PSD Bistriţa-Năsăud a decis mandatarea reprezentanţilor săi în CEx să susţină în continuare echipa de conducere aleasă statutar, în frunte cu Liviu Dragnea.

Potrivit unui comunicat transmis de PSD Bistriţa-Năsăud, în urma consultării membrilor Comitetului Executiv Judeţean, filiala a decis că prioritatea este continuarea guvernării şi implementarea programului de guvernare.

”Credem că disputele din spaţiul public trebuie să se încheie de urgenţă, iar sedinţa de mâine (vineri - n.r.) trebuie să fie punctul final al acestei perioade agitate, care a provocat şi provoacă îngrijorare profundă în rândurile membrilor şi tuturor celor ce au avut şi au încredere în noi. PSD Bistriţa-Năsăud mandatează reprezentanţii săi în CEx să susţină în continuare echipa de conducere aleasă statutar, în frunte cu preşedintele partidului”, se arată în comunicatul citat.

Organizaţia de pensionari a PSD îl susţine pe Liviu Dragnea

Organizaţia de pensionari a PSD a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că susţine măsurile luate de Liviu Dragnea în fruntea partidului şi că este nevoie de „combaterea tendinţelor de dezbinare” din formaţiunea social-democrată. Preşedintele OPSD are drept de vot în CExN al partidului.

„Membrii Biroului Executiv Central al Organizaţiei Pensionarilor Social Democraţi, ca structură internă a Partidului Social Democrat şi preşedinţii organizaţiilor judeţene ale OPSD, cu excepţia a două judeţe, reprezentanţi ai celor 2.841 de organizaţii municipale, orăşeneşti şi comunale, cuprinzând peste 380.000 de membri şi simpatizanţi, îşi exprimă aprecierea faţă de conducerea Partidului Social Democrat şi măsurile luate prin Programul de Guvernare pentru îmbunătăţirea vieţii persoanelor vârstnice şi asigurarea unui trai decent al acestora”, se arată într-un comunicat remis, joi, MEDIAFAX.

Potrivit OPSD, problemele interne trebuie rezolvate „prin dezbatare”.

„Susţinem măsurile luate de conducerea partidului, de către preşedintele Liviu Dragnea, pentru întărirea şi unitatea partidului, combaterea tendinţelor de dezbinare şi incitarea la încălcarea prevederilor statutare. Dorim ca problemele interne ale partidului să fie rezolvate conform prevederilor Statutului PSD, în mod colectiv, prin dezbatere în organismele sale alese”, precizează organizaţia de pensionari a PSD”, se mai menţionează în comunicat.

Potrivit Statutului PSD, printre membrii CExN cu drept de vot se numără preşedintele organizaţiei de pensionari a formaţiunii (OPSD).

PSD Bihor a decis cu unanimitate de voturi să îl susţină pe Liviu Dragnea la şefia partidului

Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor a decis, joi, „prin votul unanim al membrilor”, exprimarea susţinerii organizaţiei judeţene pentru preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă publicat pe Facebook.

„Joi, 20 septembrie 2018, Biroul Permanent Judeţean al PSD Bihor a decis, prin votul unanim al membrilor, exprimarea susţinerii organizaţiei pentru conducerea aleasă statutar a partidului şi pentru preşedintele Liviu Dragnea. În acelaşi timp, conducerea organizaţiei se delimitează categoric de minciunile şi dezinformările cuprinse în scrisoarea anonimă transmisă presei locale de un aşa zis <membru BPJ Bihor>. Pentru corecta informare a opiniei publice trebuie spus că niciun membru al Biroului Permanent Judeţean al PSD Bihor nu este autorul acestei "epistole" otrăvite, menită a dezbina membrii PSD Bihor. Vă reamintim şi decizia primarilor din cadrul PSD Bihor, exprimată în şedinţa din 18 septembrie, care au decis în unanimitate respingerea cererii de demisie a preşedintelui PSD, domnul Liviu Dragnea şi continuarea proiectelor şi politicilor guvernamentale aflate în derulare”, se arată în comunicatul de presă.

PSD Bihor consideră că se încearcă „subminarea unui guvern ales democratic şi ruperea celui mai important partid din România”.

„Într-o perioadă în care forţele politice de dreapta, la nivel european şi naţional, fac tot ce le stă în putere pentru a împiedica guvernul PSD să îşi ducă la îndeplinire mandatul încredinţat de români, membrii PSD Bihor consideră că toţi cei care se alătură acestor încercări fac, în mod evident, jocul mizerabil al adversarilor partidului. În opinia membrilor Biroului Permanent Judeţean al PSD Bihor, acest demers profund incorect - prin care se încearcă subminarea unui guvern ales democratic şi ruperea celui mai important partid din România - este îndreptat clar împotriva stabilităţii ţări. Pentru a nu afecta buna funcţionare a guvernării şi interesele românilor, este esenţial ca în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD să se găsească soluţiile optime pentru a stinge cât mai repede conflictul generat de nemulţumirile şi frustrările anumitor indivizi şi grupări”, potrivit sursei citate.

Organizaţia judeţeană conchide că partidul „trebuie să rămână unit şi concentrat pe punerea în aplicare a măsurilor din programul de guvernare” pentru care a fost votat de milioane de români.

„Nu putem să-i dezamăgim pe cei care ne-au acordat încrederea lor şi nu putem fi părtaşi la aruncarea României în haos tocmai în Anul Centenarului, înainte de unul dintre cele mai importante momente pentru România ca stat membru al Uniunii Europene, deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE”, se menţionează în poziţia PSD Bihor.

PSD Prahova şi Galaţi nu au votat pentru susţinerea sau retragerea sprijinului pentru Dragnea

Membrii PSD Prahova nu au votat în CEx pentru susţinerea sau retragerea sprijinului politic pentru Liviu Dragnea, ci şi-au spus doar părerile. Nici cei din Galaţi nu au votat, însă surse din partid spun că declarativ s-au poziţionat alături de preşedintele în funcţie.

Convocaţi, joi, în şedinţa CEx, membrii organizaţiei PSD Prahova şi-au spus părerile în faţa conducerii organizaţiei, neluând însă o decizie de susţinere sau nu a lui Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la sediul organizaţiei avut loc, joi, o şedinţă unde membrii CEx şi au spus părerile despre problemele din partid.

”Nu le-am cerut să voteze. Am vrut sa aud părerile lor. Concluzia este una că nu trebuie să ne lăsăm atacaţi din exterior”, a declarat Toader.

Întrebat dacă îl susţine pe Liviu Dragnea sau nu, liderul PSD Prahova a spus că “vedem mâine (vineri - n.r.)”.

”Milităm pentru unitatea, stabilitate şi încheierea dispute din interioriul partidului”, a spus Bogdan Toader.

La Galaţi, reprezentanţii PSD au decis să-l mandateze pe preşedintele filialei, Dan Nica, să-i reprezinte în şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Deşi nu au votat pentru susţinerea sau retragerea sprijinului politic în cazul lui Dragnea, social-democraţii din Galaţi s-au poziţionat la nivel declarativ alături de preşedintele în funcţie.

Surse din cadrul PSD Galaţi au declarat corespondentului MEDIAFAX că la şedinţa de joi a Comitetului Executiv al filialei au participat peste 160 de membri, primari, parlamentari, consilieri locali şi judeţeni. Cei mai mulţi dintre participanţi s-au declarat a fi de partea lui Liviu Dragnea în conflictul intern din partid.

Lider PSD Sibiu, după BPJ: Nu se pune problema demiterii lui Liviu Dragnea

Mandatul cu care preşedintele interimar al PSD Sibiu, ministrul Bogdan Trif, merge, după şedinţa Biroului Permanent Judeţean, la CExN, este că nu se pune problema demiterii lui Liviu Dragnea.

„Sunt preşedintele PSD Sibiu, dar fac parte în acelaşi timp şi din Guvernul PSD condus de domna Viorica Dăncilă. Aşa că rolul meu este, înainte de toate, să îmi adun oamenii la o masă rotundă şi împreună să luăm o decizie. La PSD majoritatea a decis întotdeauna, la PSD Sibiu echipa este la fel de puternică şi unită. Am primit mandat din partea Biroului Permanent Judeţean pentru a transmite un mesaj clar de unitate şi de susţinere a programului de guvernare. Toate deciziile politice trebuie discutate întâi în cadrul forurilor de conducere. Orice atac la persoană trebuie să înceteze imediat. Preşedintele partidului a fost votat de către toţi membrii, astfel încât, în Comitetul Executiv Naţional de mâine (vineri -n.r.), conform Statutului, nu se poate pune problema demiterii preşedintelui”, arată, într-un comunicat de presă, Bogdan Trif, preşedintele interimar al PSD Sibiu.

Potrivit acestuia, românii aşteaptă de la PSD continuarea proiectelor de investiţii şi a creşterea veniturilor populaţiei.

„În calitate de ministru vă spun că acest Guvern are foarte multe proiecte de dus la bun sfârşit şi voi susţine guvernul PSD-ALDE, mai ales că românii au nevoie la această oră de un Executiv puternic prin stabilitatea guvernării. Acesta este mandatul meu la finalul şedinţei, exprimat prin vot unanim de către toţi parlamentarii şi primarii PSD care fac parte din Biroul Permanent Judeţean”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea

Organizaţia Judeţeană a PSD Constanţa a decis, la şedinţa Biroului Permanent Judeţean, să îl susţină în continuare pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte ales al partidului şi să facă un apel la unitate în jurul acestuia.

Lucian Lungoci, secretarul executiv al BPJ al PSD Constanţa, a declarat că Biroul Permanent al Organizaţiei Judeţene l-a mandatat pe preşedintele Felix Stroe să îl susţină în continuare pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte şi să facă un apel la unitate în jurul acestuia.

”Cele mai importante lucruri în acest moment sunt unitatea partidului nostru şi continuarea programului de guvernare, un program validat prin vot de către români şi prin care s-au realizat multe lucruri bune pentru cetăţeni şi pentru ţară. Aceasta este poziţia organizaţiei judeţene a PSD Constranţa. Este o decizie luată în unanimitate”, a declarat Lucian Lungoci.

Întrebat despre semnatarii scrisorii anti-Dragnea, acesta a afirmat că ”este dreptul fiecăruia la opinie”.
 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici