Mischie a demisionat din PRM şi s-a înscris în Partidul Socialist Român

Nicolae Mischie a demisionat, marţi, din Partidul România Mare şi s-a înscris în Partidul Socialist Român pentru a putea candida împotriva lui Victor Ponta în colegiul 6, susţinând că asupra lui s-au făcut presiuni pentru a nu mai candida.

27 afișări
Imaginea articolului Mischie a demisionat din PRM şi s-a înscris în Partidul Socialist Român

Mischie a demisionat din PRM şi s-a înscris în Partidul Socialist Român (Imagine: Mediafax Foto)

Mischie a declarat că a fost nevoit să părăsească Partidul România Mare, în care anunţase cu o zi în urmă că se înscrisese, pentru că filiala insista ca el să candideze în colegiul 1 la Senat, nu în colegiul 6 de la Târgu Jiu, în care candidează şi vicepreşedintele PSD Victor Ponta.

Nicolae Mischie şi-a depus, marţi seară, candidatura pentru Camera Deputaţilor în colegiul şase din judeţul Gorj, pe listele Partidului Socialist Român.

Mischie a fost însoţit la Biroul Electoral Judeţean Gorj de Mironel Drăgan, preşedintele PSR. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj din perioada 1996-2004 şi-a reluat, cu această ocazie, atacurile la adresa Partidului România Mare, partid pe ale cărui liste intenţiona să candideze în acelaşi colegiu.

"Pe mine mă aruncă unii afară de rău şi mă primesc alţii de bun pentru că mă aruncă dobitocii şi îmi deschid uşa oamenii buni. PRM este marele trădător al acestor alegeri şi toţi cei de acolo au dovedit că sunt nişte slugoi ai PSD, cu Vadim în frunte. Una au promis şi alta au făcut, dar vom mai vorbi în campanie despre aceste lucruri", a precizat Mischie.

Partidul Socialist Român nu a depus alte candidaturi la BEJ Gorj în afara celei a lui Nicolae Mischie, acesta precizând că restul candidaţilor nu au mai avut timp să îşi întocmească dosarele.

"Aveam candidaţi pentru toate colegiile, dar trădarea PRM s-a produs târziu şi se închisese şi la CEC şi la bănci pentru ca oamenii să mai poată să îşi achite taxa pentru candidatură la Autoritatea Electorală Permanentă. Eu aveam plătit pentru mine de când eram pe lista PRM şi acum doar am transferat documentul pe adresa Partidului Socialist Român. Aşa am putut eu să candidez pentru că altfel mă lăsau şi pe mine pe lângă", afirmă Mischie.

Documentul prin care Mischie şi-a depus candidatura a fost scris de mână.

"Tabelul" făcut cu pixul din nişte linii strâmbe l-a indignat pe preşedintele BEJ Gorj, judecătorul Dumitru Păsărin, care a apreciat că "documentul" depus de Mischie reprezintă "o jignire a tot ceea ce a însemnat perioada ultimilor 20 de ani pentru România", însă l-a acceptat, BEJ urmând să decidă, până la sfârşitul zilei de marţi, dacă îi validează candidatura lui Nicolae Mischie. Magistratul a apreciat că hârtia respectivă putea fi redactată la calculator într-un mod mult mai îngrijit, aşa cum au făcut restul formaţiunilor politice.

La rândul său, Nicolae Mischie a spus că nu a avut timp pentru a redacta documentul la calculator, aşa cum ar fi trebuit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici