Mitrea a vorbit, la fel ca şi alţi PSD-işti, despre nume pentru înlocuirea lui Geoană

Senatorul Miron Mitrea susţine, pe blogul personal, că atât el cât şi alţi colegi social-democraţi au vorbit despre diverse "nume" în legătură cu înlocuirea lui Mircea Geoană la şefia PSD, el menţionând însă că mai importante sunt principiile pe baza cărora trebuie reformat partidul.

26 afișări
Imaginea articolului Mitrea a vorbit, la fel ca şi alţi PSD-işti, despre nume pentru înlocuirea lui Geoană

Mitrea a vorbit, la fel ca şi alţi PSD-işti, despre nume pentru înlocuirea lui Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

"În toate discuţiile purtate cu ziarişti în ultimele zile am fost întrebat invariabil pe cine văd preşedinte al PSD în locul lui Mircea Geoană. O frământare firească pentru presă, dar şi pentru mulţi pesedişti. Atât eu, cât şi alţi colegi am vorbit despre nume, pentru că numele sunt importante. Dar astăzi vă spun că nu sunt mai importante decât viziunea asupra viitorului partidului. Cum trebuie să arate un PSD care să câştige alegerile locale şi parlamentare din 2012 şi pe cele prezidenţiale din 2014? Cum trebuie să arate un PSD care vrea să atragă spre stânga mai mulţi oameni activi, mai mulţi tineri? Acestea sunt întrebările la care trebuie să răspundem în primul rând", scrie Mitrea pe blog, într-o postare intitulată "Declalogul reconstrucţiei PSD".

El propune zece principii de la care trebuie să înceapă reconstrucţia partidului: "1. Ideologia social-democrată trebuie să stea la baza programelor şi acţiunilor noastre. Fireşte, ele trebuie adaptate la situaţia concretă din România, dar nu se poate că noi să susţinem programe contrare ideologiei noastre. 2. Toate programele şi acţiunile PSD trebuie să ţină cont, în primul rând, de interesul naţional. Apoi de interesul electoratului de centru stânga şi de interesul membrilor noştri de partid. 3. În PSD trebuie reinstaurata democraţia internă".

Următoarele principii enumerate de Mitrea sunt: "4. Trebuie reinstaurată solidaritatea internă între membrii şi organizaţiile din partid. 5. Programul politic al partidului trebuie refăcut ca răspuns la criza economică şi socială din România. 6. Statutul PSD trebuie modernizat şi simplificat. 7. Trebuie refăcut echilibrul corect al influenţei organizaţiilor în partid. 8. Trebuie reintroduse criteriile obiective de evaluare a activităţii organizaţiilor şi membrilor PSD. 9. Trebuie eliminată influenţa pe care grupurile de interese o au asupra conducerii partidului. 10. PSD trebuie să redevină un partid deschis. Trebuie atraşi în partid tineri profesionişti pentru că, în scurt timp, să ne redobândim renumele de «partid al profesioniştilor»".

"Rezumând cele de mai sus, eu vă propun un PSD democratic, modern, subordonat interesului naţional, solidar, deschis şi profesionist. Ce spuneţi?", se arată în finalul postării lui Mitrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici