Mitrea, despre uninominal pur: Ca parlamentar, nu-mi convine, e solicitant. Ca pesedist, îmi convine

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, că îi convine votul uninominal, ca membru al formaţiunii social-democrate, dar nu ca parlamentar, el arătând că "toată lumea ştie că, pentru PSD, uninominalul pur este bun".

200 afișări
Imaginea articolului Mitrea, despre uninominal pur: Ca parlamentar, nu-mi convine, e solicitant. Ca pesedist, îmi convine

Miron Mitrea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Întotdeauna am fost pentru uninominalul pur, ştiind foarte bine care sunt limitările, dar, haideţi să fim serioşi, politicienii niciodată nu se uită la lucruri în mod abstract, ce ar fi mai bine, aşa, în general. Toată lumea ştie că pentru PSD uninominalul pur este foarte bun", a precizat Mitrea.

El a spus că, atunci când este vorba despre alegeri, fiecare se gândeşte la poziţia propriului partid.

"Eu vă spun direct: eu mă gândesc la poziţia propriului partid. Mie nu-mi convine ca şi parlamentar votul uninominal pur, după ce l-am susţinut, pentru că este extrem de solicitant, are şi părţi bune, are şi părţi rele. Ca pesedist, îmi convine!", a precizat Miron Mitrea.

BPN al PSD a decis, luni, cu unanimitate de voturi, să susţină reintroducerea Legii Ponta-Antonescu privind uninominalul pur în discuţiile cu partenerii din USL pe tema Legii electorale, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Cătălin Ivan.

"S-a decis în BPN că vom merge în continuare cu Legea Ponta-Antonescu la ambele Camere, cu 290 de deputaţi şi 100 de senatori, cu uninominal pe ambele Camere. E legea depusă, o susţinem în continuare. E decizia BPN, cu acest mandat vor merge Valeriu Zgonea şi Ilie Sârbu la discuţiile cu colegii din USL", a spus Ivan.

Legea a fost depusă la Parlament anul trecut şi declarată neconstituţională de CC.

Ivan a spus că Legea Ponta-Antonescu a fost declarată neconstituţională anul trecut de către Curtea Constituţională întrucât era depăşit termenul de şase luni până la alegeri în care se mai puteau aduce modificări legislaţiei electorale, lucru care nu mai este valabil în prezent.

În 27 iunie 2012, Curtea Constituţională a decis că Legea uninominalului pur este neconstituţională. CC a discutat atunci sesizarea PDL în cazul legii privind sistemul uninominal de vot propusă de USL, care prevedea că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat şi prin care pragul electoral a fost eliminat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici