Mitrea: Îmi vărsam şi eu nervii

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, legat de conversaţia telefonică apărută în presă, în care ameninţa că îl va distruge pe liderul social-democrat Mircea Geoană, că "atunci când eşti nervos spui lucruri care nu ar trebui să apară public".

14 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Îmi vărsam şi eu nervii

Mitrea: Îmi vărsam şi eu nervii (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat de ziarişti, Mitrea a spus că şi-a vărsat şi el nervii în acea convorbire telefonică.

"Ideea discuţiei a fost destul de soft", a adăgat senatorul Mitrea, precizând că atunci "când eşti nervos, spui lucruri care nu ar trebui să apară public".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că cele spuse de Mitrea în convorbirea telefonică sunt "o jignire nemeritată la adresa partidului şi a colegilor", el arătând că partidul va decide ce măsură trebuie luată în acest caz.

Cotidianul "Evenimentul Zilei" a făcut publică, în ediţia de luni, bazându-se pe o înregistrare primită la redacţie din surse anomine, o convorbire telefonică în care senatorul Miron Mitrea "promite să se răzbune crunt pe Mircea Geoană. Printre altele, şi pentru că l-a împiedicat să ocupe funcţia de vicepreşedinte al Senatului, funcţie care a revenit, în urma înţelegerii ditnre PSD şi PC, senatorului Dan Voiculescu.

Potrivit Evenimentului Zilei, convorbirea a avut loc vineri seară, în perioada în care lucrările Senatului erau blocate din cauza refuzului PDL de a-l vota pe Dan Voiculescu vicepreşedinte, la aproximativ trei-patru ore de la şedinţa grupului senatorial al PSD, unde Mitrea a fost împiedicat să obţină funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

"Geoană a motivat atunci că funcţia aparţine, prin protocol, conservatorilor. Apoi a supus la vot respectarea sau desfiinţarea protocolului. Rezultatul: 30 de senatori PSD au votat pentru respectarea protocolului şi, indirect, împotriva lui Mitrea", se mai precizează în materialul EVZ.

Transcriptul înregistrării convorbirii telefonice, redat de EVZ, este următorul:

"Am vrut să candidez la funcţia de vicepreşedinte al Senatului şi mi-a spus că nu pot, că e funcţia PC-ului. Că e un protocol secret semnat de el şi Dan Voiculescu. Până nu e aprobat de Consiliul Naţional, nu e valabil. Aşa că eu candidez. Şi după o oră jumate de scandal cu nea Dan, îmi pare rău că mă cert cu Dan Voiculescu, după o oră jumate de ceartă zice să supunem la vot dacă desfiinţăm protocolul cu PC-ul sau nu. Eu am zis că vreau să candidez... Tu mă ştii că-s încăpăţânat. Bineînţeles!... Nu ştiu... Dacă e un protocol semnat, el nu e valabil. Şi supune el la vot... Bă, dacă faci vot, fă-l secret, nu vot deschis, să fie frică la el. Şi ăia 30 de zăpăciţi... Eu am plecat. Am văzut că nu mă lasă... Au votat 30 de papagali. Papagali... oameni simpli, pe care i-a păcălit Geoană. Că, domnule, dacă nu se votează, nu mai e valabil protocolul, nu se mai face guvernarea. Auzi! Iese PC-ul. Şi dacă iese PC-ul, toate actele nu mai sunt valabile. Nu mai spune, mă! Şi i-am spus: bă, minţi, nu-i adevărat! Nu, domnule. Şi votează ăia că nu am voie să candidez. M-am dus la crâşmă, am mâncat la restaurant, frumos, şi mă sună ăştia că nu intră PDL-ul în sală. Ăştia de la PDL, bă, vezi că nu intrăm în sală cu Voiculescu. Refaceţi votul. Geoană nu poate. Orice face, trebuie să-l ajute şi pe Voiculescu.... Bă, eu nu mă las, tu ştii că nu mă las. Că le e frică... Le-am spus în şedinţă. Ei ziceau să mă retrag. Eu nu mă retrag, mă! Faceţi voi şmecherii şi mă daţi la o parte... De trei ore stă parlamentul blocat... Asta-i viaţa, bă, băiete, e complicată... Ce?... Nu-l mai las, bă. Mi-am băgat colţii în gâtul lui, până nu-i rup beregata nu mă las! Nu-s probleme. Sunt cu colţii în beregata lui şi nu-i dau drumul! Nu-i dau drumul! Mie îmi pare rău că l-am băgat pe Dan Voiculescu în treaba asta. Eu chiar n-am nicio treabă cu ăsta. Dar cu Geoană am. Cu Geoană am. Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot. Asta e!...Eşti băiat deştept, mă cunoşti... hehehe... Numai lu’ ăla i-am rupt beregata, nu-l las... Hrebenciuc controla acolo... La următoarea şedinţă mai atac o dată, mai atac o dată, şi mai atac o dată, până îi rup. Că n-au nimica, nu mai au niciun sprijin. Că ieri (joi la şedinţa CEx al PSD, unde s-au votat miniştrii social-democraţi - n.r.) i-am făcut. Tu ai înţeles ce s-a întâmplat. Tu eşti băiat deştept. Ieri a fost 4-0 pentru mine. I-am spart. Şi pe Vanghelie, şi pe toţi. Am rămas eu singur, dar mi-am adus trupa din ţară, ai văzut. Mi-am adus cavaleria. Au venit băieţii mei serioşi, ce dracu’... Da, îţi povestesc eu... Pup-o pe naşa! Mai vorbim. Pa, pa!".

Evenimentul Zilei mai arată că reacţia senatorului Miron Mitrea la această înregistrare a fost: "Nu ştiu. Nu-mi aduc aminte. Am vorbit foarte mult şi eram foarte nervos".

Citeşte şi:

Mitrea: „Până nu-i rup beregata lui Geoană nu mă las!“

Geoană: Este o jignire nemeritată la adresa partidului şi a colegilor

Şedinţă suspendată la Senat după ce Voiculescu a fost nominalizat ca vicepreşedinte

Dispută între Mitrea şi Voiculescu pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici