Mitrea: În loc să fie moment de relansare, Congresul PSD e aşteptat ca spectacolul de circ al anului

Congresul PSD, în loc să fie un moment de relansare, este aşteptat ca spectacolul de circ al anului, scrie, pe blogul personal, senatorul Miron Mitrea, apreciind că partidul ocupă spaţiul public nu cu soluţii şi propuneri de legi, ci cu ameninţări, înjurături şi politica găştilor.

23 afișări
Imaginea articolului Mitrea: În loc să fie moment de relansare, Congresul PSD e aşteptat ca spectacolul de circ al anului

Mitrea: În loc să fie moment de relansare, Congresul PSD e aşteptat ca spectacolul de circ al anului (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

"Marian Vanghelie, pata de pe obrazul PSD, s-a transformat în rană. Începând de ieri, când pe ecranele tuturor televiziunilor rulau vorbele de duh ale lui Vanghelie la adresa unor colegi din partid, rana s-a deschis. Urâta, hidoasă, în văzul întregii ţări. PSD suferă acum din cauza unui individ despre care eu tot spun de doi ani de zile că face un imens rău partidului. Un individ care, chiar dacă are mintea odihnită, n-a înţeles că trebuie să se oprească. Un individ care, să ne amintim, visa să devină cel mai important om din România", susţine Mitrea.

Senatorul apreciază că ceea ce zice şi face astăzi Marian Vanghelie a ajuns să fie catalogat drept definitoriu pentru PSD.

"Partidul ocupă spaţiul public, nu cu soluţii şi propuneri de legi, ci cu ameninţări, înjurături şi politica găştilor", menţionează el.

Miron Mitrea se întreabă dacă, văzând ce se întâmplă cu PSD, electoratul "mai dă doi bani" pe social-democraţi.

"Cât de jos am ajuns, cât de jos mai vrem să coborâm? În loc să fie un moment de relansare, Congresul nostru de sâmbătă e aşteptat ca spectacolul de circ al anului. Cu Vanghelie în rolul principal. Şi pentru ca impactul să fie maxim, diferite găşti şi găşculiţe, mai vechi sau mai noi, fac jocuri de culise", continuă el.

Potrivit lui Mitrea, "este inadmisibil în ce hal a ajuns partidul sub conducerea lui Vanghelie şi a celor care l-au cocoţat atât de sus".

El reia ideea potrivit căreia politica găştilor poate fi "mortală" pentru PSD. "Pentru că nu le convenea ce spuneam, baieţii din găşti m-au acuzat că fac jocurile cuiva din afara partidului. Astăzi, şi Ion Iliescu, şi Adrian Năstase spun exact ce spuneam eu. (...) Unii dintre puţinii care mai văd limpede în aceste zile au ales să se retragă şi să lase găştile să-şi spargă capetele între ele. Dar oare mai putem vorbi de un partid după un astfel de măcel?", continuă el.

Miron Mitrea mai spune că el a ales să se bată pentru principiile şi drumul în care crede. "Urmându-le, sunt sigur că voi câştiga la Congresul de sâmbătă, indiferent care va fi rezultatul votului. Voi câştiga pentru că le voi arăta colegilor calea pe care trebuie să mergem. Dacă nu acum, cu siguranţă mai târziu", scrie el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici