Mitrea: Nu mi s-a propus să candidez, nu m-am oferit să candidez

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, vineri, înaintea Comitetului Executiv Naţional, că nu a oferit candidatura sa nici organizaţiei de Bucureşti şi nici conducerii centrale a partidului şi că nu are de gând să facă acest lucru nici în reuniune CEx.

14 afișări
Imaginea articolului Mitrea: Nu mi s-a propus să candidez, nu m-am oferit să candidez

Mitrea: Nu mi s-a propus să candidez, nu m-am oferit să candidez (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am oferit candidatura mea nici organizaţiei de Bucureşti, nici conducerii centrale, nu am să fac asta nici astăzi (vineri, la CEx - n.r.). Nu am intrat ca şi coordonator de campanie ca să mă duc să candidez la Bucureşti sau în altă parte. Din contră, am intrat ca să pot să-mi ajut toţi colegii din ţară, inclusiv echipa de Bucureşti, să câştige alegerile", a spus Mitrea.

El a subliniat că Marian Vanghelie este candidatul organizaţiei de Bucureşti pentru Primăria Capitalei, lucru care se ştie de trei săptămâni.

Mitrea a arătat, totodată, că nu ştie cum a ajuns numele său în discuţia privind candidatul PSD la Primăria Capitalei.

"Sunt convins că asta spune orice coleg serios al partidului: dacă i se va cere să candideze şi este pregătit pentru asta, o va face. Nu mi s-a cerut acest lucru şi spun tot timpul: nu mi-e foarte clar cum a ajuns numele meu în discuţia asta largă, nu mi s-a propus să candidez, nu m-am oferit să candidez", a comentat Mitrea.

El a arătat că vineri, la CEx, se va stabili echipa de candidaţi pe toată ţara, inclusiv pe Bucureşti.

Întrebat dacă şi-ar dori să candideze la Primăria Capitalei, Mitrea a răspuns: "Eu mi-am dorit să merg în zonele pe care le cunosc în politică. Primăria Bucureşti nu este un lucru care să-mi fie străin, pentru că principalele probleme sunt de infrastructură".

Principalii lideri ai PSD au stabilit, joi, într-o întâlnire la sediul de campanie, ca la şedinţa Comitetului Executiv Naţional de vineri, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, să anunţe în faţa CEx că organizaţia din Capitală îl susţine pe Miron Mitrea drept candidat, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PSD.

Ulterior, Miron Mitrea, stabilit de principalii lideri ai PSD drept candidat la Primăria Capitalei, a afirmat, într-o discuţie avută joi seară cu Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc şi Sorin Oprescu, că se gândeşte să nu mai candideze, întrucât Oprescu nu a renunţat la intenţia de a candida pentru acest post.

Surse din PSD au declarat, joi seară, pentru MEDIAFAX, că la întâlnirea pe care Sorin Oprescu a avut-o cu Mircea Geoană, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Miron Mitrea nu s-a ajuns la niciun acord, Oprescu menţinându-şi intenţia de a candida, iar Mitrea refuzând în continuare să candideze în condiţiile în care Oprescu va candida independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici