Mitrea va candida pentru preşedinţia PSD la un viitor congres

Senatorul PSD Miron Mitrrea declară, într-un interviu, că, dacă vreodată va mai candida la o funcţie în partid, va fi cea de preşedinte, ceea ce nu înseamnă că va face acest gest la următorul congres.

21 afișări
Imaginea articolului Mitrea va candida pentru preşedinţia PSD la un viitor congres

Mitrea va candida pentru preşedinţia PSD la un viitor congres (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă vreodată voi mai candida la vreo poziţie în partid, va fi la cea de preşedinte. Vicepreşedinte am tot fost, secretar general am fost. Asta nu înseamnă că o s-o fac la următorul congres", afirmă Mitrea într-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei.

Referitor la declaraţiile sale de după alegeri privind organizarea Congresului, el a spus că a făcut aceste afirmaţii deoarece nu ştia că fusese scoasă din statut prevederea potrivit căreia după fiecare ciclu de alegeri parlamentare se face un congres în care conducerea partidului, de la nivel local şi naţional, îşi depune mandatul şi, în funcţie de opţiuni, este aleasă sau nu.

"N-am ştiut că a fost schimbat statutul şi că nu mai există această prevedere. S-a zis: „Vrei congres să-l dai jos pe Geoană“. Nu, n-am spus asta", a spus Miron Mitrea.

El a refuzat să răspundă unei întrebări referitoare la o eventuală intenţie a sa de a-l da jos pe Geoană de la şefia PSD, precizând că nu acesta este scopul vieţii sale şi că are o problemă cu "influenţa nefastă pe care o are Hrebenciuc în partid".

Întrebat dacă a mai vorbit cu Mircea Geoană de la incidentul cu „beregata“, Mitrea a răspuns: "Ne-am văzut, dar nu am vorbit. Ce să vorbim?".

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică seară, într-o emisiune televizată, referindu-se la o eventuală candidatură a lui Miron Mitrea la preşedinţia partidului, că acesta nu are nicio funcţie în formaţiunea social-democrată şi prin urmare nu-l interesează, întrebând "Cine e Mitrea?".

Citeşte şi:

Geoană despre candidatura lui Mitrea: Cine e Mitrea? Nu are nicio funcţie în partid

Mitrea: „Până nu-i rup beregata lui Geoană nu mă las!“

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici