Mobilizare generală în organizaţiile PSD pentru Liviu Dragnea, după anunţul deciziei de condamnare/ Vicepreşedinte: Partidul trebuie să rămână unit în jurul liderului său

Organizaţiile PSD au transmis mesaje de susţinere pentru Liviu Dragnea, după anunţul deciziei de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

7128 afișări
Imaginea articolului Mobilizare generală în organizaţiile PSD pentru Liviu Dragnea, după anunţul deciziei de condamnare/ Vicepreşedinte: Partidul trebuie să rămână unit în jurul liderului său

Mobilizare generală în organizaţiile PSD pentru Liviu Dragnea, după anunţul deciziei de condamnare

Dăncilă: Decizia de condamnare arată că legea este încă sub influenţa arbitrariului

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, joi seară, că decizia instanţei supreme prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, arată că legea este în România încă sub influenţa arbitrariului.

"Decizia instanţei de judecată în cazul preşedintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituţiei. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiţie, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menţine şi după recursul din apel. Cred cu tărie în nevinovăţia preşedintelui PSD şi îl asigur de toată susţinerea mea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343." a declarat premierul Viorica Dăncilă, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Gabriela Firea: Au fost în PSD nopţi ale cuţitelor lungi. Trebuie să ne gândim mai mult la ceea ce ne uneşte

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a reacţionat după condamnarea lui Liviu Dragnea, precizând că rămâne un om de echipă şi că orice român trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă. 

"Partidul trece prin momente dificile. Aşa cum am făcut şi în alte momente grele, eu şi colegii mei vom lua cele mai bune decizii. Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor, îşi va duce la capăt mandatul încredinţat de români şi va pune în aplicare Programul de Guvernare. De prezumţia de nevinovăţie trebuie să beneficieze orice român, până la o decizie definitivă. În ciuda tuturor presiunilor, PSD va merge înainte pentru că avem o datorie faţă de toţi românii. Deciziile trebuie să le luăm noi, în interiorul partidului, şi nu să fie forţate din exterior. Am fost şi rămân un om de echipă. Acum se simte miros de “sânge politic”. Unii, din afară echipei noastre, şi care în mod evident ne sunt adversari, îşi vor intensifica atacurile şi ne vor lovi. Vor încerca să profite politic. Depinde doar de noi cum vom şti să gestionăm acest moment : cu gândul la cei care ne-au votat să aducem o viaţă mai bună românilor şi conştienţi de datoria noastră faţă de echipa căreia îi datorăm onestitate, solidaritate, calm. Niciodată nu voi vorbi din afară unei echipe în care am intrat de bunăvoie. Ar fi un gest de laşitate. Ştiam de la început că vor fi momente de succes în politică, dar şi ore care ne vor testa caracterul", a transmis Gabriela Firea.

Preşedintele PSD Bucureşti reia apoi citatul lui Martin Luther King Jr, potrivit căruia “Caracterul unui om nu se arată în momentele de confort ci în cele de schimbări şi controverse”.

"Am dispreţ pentru cei care se gândesc doar la carieră şi imaginea lor, părăsind la greu familia din care fac parte. Au fost momente în care PSD şi-a devorat liderii, prin jocuri de culise şi nopţi ale cuţitelor lungi. Momente pe care, ulterior, partidul le-a decontat. E lucru dovedit, românii nu empatizează cu trădătorii, sforarii şi intriganţii. Suntem în an Centenar. Împreună trebuie să ne gândim mai mult la ceea ce ne uneşte, decât la ceea ce ne dezbină", conchide Gabriela Firea.

Lia Olguţa Vasilescu: Vom fi alături de liderul PSD. Nu sângerează numai Liviu Dragnea, ci şi partidul

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că social-democraţii vor fi alături de liderul PSD, după decizia instanţei supreme de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru că "nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă".

Întrebată, într-o emisiune difuzată joi seară de postul România TV, dacă decizia judecătorilor ÎCCJ ar putea fi văzută ca o decizie politică, deoarece instanţa supremă a dat, în cazul lui Liviu Dragnea, şi pedeapsă accesorie de interzicere a dreptului de a candida pentru funcţii publice, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "De fapt aici devine destul de clară sentinţa de astăzi. Nu numai că i se dă o condamnare, dar şi interdicţia de a mai avea o funcţie. Asta înseamnă candidature la preşedinţie, pentru funcţia de senator. Dvs că nu a enervat pe nimeni în această perioadă când a început procesul de modificare a legilor justiţiei, când am început aplicarea programului de guvernare? O să fim alături de acest lider, pentru că nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă."

Ministrul Muncii a adăugat că o vină o au şi social-democraţii pentru că în Parlament nu au fost modificate prevederile în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, în contextul punerii în acord a deciziilor CCR cu legislaţia penală.

"Eu sper că lui Liviu Dragnea nu i se înmoaie genunchii, aşa cum a fost cu un premier care a demisionat din funcţie, lăsând partidul în off-side. Cred că şi noi suntem de vină pentru că Parlamentul ar fi trebuit să aplice modificările la abuzul în serviciu. Deci suntem şi noi vinovaţi pentru ceea ce se întâmplă, dar asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să cedăm măcar un milimetru. Trebuie să aplicăm deciziile CCR şi programul de guvernare. Nu ne sperie nimic", a completat Lia Olguţa Vasilescu, la România TV.

Carmen Dan: Este evident că această sentinţă e una politizată. E răspunsul vindicativ la presiunea străzii

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reacţionat la decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, precizând că este vorba de o decizie politizată. Carmen Dan a catalogat hotărârea drept "răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor de a reforma statul de drept".

"Cumpătarea este o dovadă de înţelepciune şi, atât timp cât lupta nu s-a dus până la capăt, consider că este mai bine să taci inteligent, decât să jubilezi gratuit... Nu este pentru prima dată când eu şi colegii mei de partid trebuie să ne arătăm unitatea şi tăria de caracter în faţa unor momente grele. Am fost şi voi fi alături de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, şi sunt convinsă că, până la final, îşi va demonstra nevinovăţia. Nu este o decizie definitivă! Este evident că această sentinţă este una politizată. Este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real! De a armoniza legislaţia respectând Constituţia şi deciziile CCR, aşa cum se întâmplă în orice democraţie autentică!", a scris Carmen Dan, pe Facebook.

Ministrul de Interne a precizat că decizia de joi a instanţei supreme "te întăreşte şi, mai mult, te motivează să mergi mai departe".

"Asta am văzut eu acum la preşedintele partidului, Liviu Dragnea! Nu-l poate doborî o astfel de soluţie, cum nu l-au îngenunchiat toate piedicile şi strategiile… Şi, în astfel de momente, când nimic nu mai corespunde firescului şi logicii de bun simţ, mai mult ca oricând, partidul strânge rândurile în jurul omului care arată că are puterea să rămână întotdeauna în picioare, cu demnitate şi tărie de caracter! Partidul Social Democrat va rezista tuturor presiunilor şi îşi va duce până la final mandatul pe care românii i l-au încredinţat! Rămânem cu toată convingerea alături de preşedintele Liviu Dragnea. Decizia de astăzi nu poate anula calităţile sale de om politic, de preşedinte care a adus partidul la cotele cele mai mari din istoria sa. Se apropie un an important, iar Liviu Dragnea poate face din nou istorie pentru PSD, împreună cu noi toţi şi având susţinerea noastră!", a conchis Carmen Dan.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Plumb: Organizaţia Femeilor Social Democrate îl susţine pe Liviu Dragnea

Organizaţia Femeilor Social Democrate îl susţine pe Liviu Dragnea pentru a continua efortul pentru o guvernare în folosul României, transmite Rovana Plumb, preşedintele acestei organizaţii.

"Din 2005, asistăm la decimarea sistematică a elitelor politice ale României. Cei care astăzi se bucură că încă un lider PSD poate fi eliminat, să se gândească la cine va reprezenta mâine interesele României într-o lume atât de complicată, competitivă, într-o lume în care doar înţelepciunea, echilibrul, pot menţine pacea şi permit consolidarea şi dezvoltarea societăţilor democratice. Cei care astăzi jubilează, să se gândească la faptul că principalul model democratic al lumii îşi bazează temelia în primul rând pe drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, care includ şi prezumţia de nevinovăţie. Organizaţia Femeilor Social Democrate îndeamnă opinia publică să reflecteze cu multă înţelepciune la tot ceea ce se întâmplă în aceste momente, inclusiv asupra acestui atac care se dă asupra partidului de guvernământ, printr-o condamnare în primă instanţă într-un dosar fără miză, fără substanţă, numai pentru a crea o falie în societatea românească şi a asmuţi români împotriva românilor pentru interesele politice ale unora care nu au fost validaţi prin vot democratic", se arată într-un comunicat de presă al Rovanei Plumb, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate, remis joi seara MEDIAFAX.

Rovana Plumb mai transmite că PSD rămâne strâns unit în jurul preşedintelui şi al idealurilor social democrate.

"PSD a dovedit că nu poate fi destructurat. PSD va continua să guverneze şi să lupte pentru fiecare român în parte, pentru a construi o societate mai bună, mai dreaptă, mai echitabilă", potrivit sursei citate.

Eugen Teodorovici: Presiunile nu cer decat o condamnare antepronunţată

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a declarat joi pe o reţea de socializare că are încredere că şi „pentru Liviu Dragnea, Justiţia înseamna prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea deciziei finale, fără a da curs unor presiuni”.

„Niciodată nu am crezut şi nici acum nu cred în <<telejustiţie>>, în <<justiţia populară>> sau în folosirea <<luptei împotriva corupţiei>> ca paşaport pentru propulsarea politică”, a precizat ministrul Finanţelor.

„Astăzi, ca întotdeauna, am încredere deplină şi sper că şi pentru Liviu Dragnea Justitia înseamnă prezumţia de nevinovăţie până la pronunţarea deciziei finale, fără a da curs unor presiuni care nu cer decat o condamnare antepronunţată – în numele străzii sau al adversarilor politici!”, spune Teodorovici.

Pintea: Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că judecătorii au pus în balanţă oameni, nu fapte

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reacţionat după condamnarea în primă instanţă a lui Liviu Dragnea, precizând, pe Facebook, că decizia magistraţilor arată că aceştia au pus în balanţă oameni, şi nu fapte.

"Românii trebuie să aibă încredere că vom depăşi orice obstacole şi vom continua să punem în aplicare programul de guvernare pentru care ne-au acordat votul. Trebuie să fim conştienţi că instabilitatea poate face mult rău acestei ţări. Dincolo de orice sentinţă, rămân oamenii şi faptele lor. Dincolo de întâmplări, rămân principiile, onoarea şi solidaritatea. Ceea ce s-a întâmplat astăzi arată că judecătorii au pus în balanţă oameni şi nu fapte", a scris, pe Facebook, Sorina Pintea.

Dan Nica: Nu văd niciun motiv ca Liviu Dragnea să nu rămână preşedintele PSD şi al Camerei

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a declarat că Liviu Dragnea trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie finală şi că nu vede niciun motiv ca acesta să demisioneze din funcţia de preşedinte al partidului şi al Camerei Deputaţilor.

"Nu văd niciun motiv pentru care Liviu Dragnea să nu rămână preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor! Mai mult ca oricând, trebuie să rămânem uniţi în faţa acestor presiuni multiple menite să destabilizeze echilibrul politic în România. Respectarea prezumţiei de nevinovăţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343, trebuie aplicată şi în acest caz. Până la pronunţarea sentinţei definitive, nu avem dreptul să împărţim vinovăţii! Înţeleg că ne apropiem cu paşi repezi de campania electorală, dar toţi cei care cer acum demisia preşedintelui PSD trebuie să înţeleagă că încalcă Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia", a afirmat joi Dan Nica, într-un comunicat de presă, remis MEDIAFAX.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.

Vicepreşedintele PSD Doina Federovici: Partidul trebuie să rămână unit în jurul liderului său

Vicepreşedintele PSD Doina Federovici a declarat, după pronunţarea instanţei supreme în cazul lui Liviu Dragnea, că partidul trebuie să fie unit al alături de liderul său, aceasta fiind singura abordare politică care poate da sens prezumţiei de nevinovăţie.

„Văd deja multe atacuri la adresa preşedintelui PSD, care încalcă în mod grav prezumţia de nevinovăţie pe care chiar Comisia Europeană ne cere să o respectăm prin Directiva 2016/343. Nu trebuie să cedăm acestor atacuri. Dimpotrivă, trebuie ca PSD să fie unit şi să-l susţină pe preşedintele său, care beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, mai ales în acest caz în care am văzut că şi opiniile judecătorilor din completul de judecată au fost împărţite. Eu transmit tuturor că PSD Botoşani este alături de Liviu Dragnea, atât pentru menţinerea la conducerea partidului, cât şi la conducerea Camerei Deputaţilor. Până la pronunţarea unei decizii finale, preşedintele PSD este complet nevinovat”, a declarat preşedintele PSD Botoşani, Doina Federovici.

Aceasta a adăugat că decizia de condamnare dată de ÎCCJ a fost luată sub o presiune enormă.

„Decizia pronunţată acum a fost luată sub o presiune enormă, cu atacuri virulente în presă, unde se cerea cu agresivitate condamnarea preşedintelui PSD. Această presiune s-a văzut atât în amânările repetate, dar şi în opiniile împărţite dintre judecători, în legătură probabil cu Decizia Curţii Constituţionale referitoare la abuzul în serviciu. Deci e un grad mare de incertitudine că această decizie se va menţine după apel. E un motiv în plus pentru care trebuie să rămânem uniţi şi să ne susţinem liderul”, a precizat vicepreşedintele PSD.

Ministrul pentru mediul de afaceri: Decizia ÎCCJ în cazul lui Dragnea, luată sub presiunea străzii

Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, a declarat că decizia judecătorilor ÎCCJ de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, a fost luată sub presiunea străzii.

”Decizia de azi a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu va influenţa în niciun fel guvernarea şi nici punerea în aplicare a Programului de Guvernare. Până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată nu putem ignora motorul statului de drept: prezumţia de nevinovăţie. Iar prezumţia de nevinovăţie, principiul care are ca scop principal protejarea împotriva unor măsuri abuzive, trebuie să fie aplicată tuturor cetăţenilor României, deci şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Nu putem lăsa ca o decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a reprezentanţilor statului paralel sau a adversarilor politici să afecteze bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi. Coaliţia PSD-ALDE, cu siguranţă, va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor", a afirmat, joi seară, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ştefan Radu Oprea, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că Liviu Dragnea trebuie să rămână preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor.

"Iar pentru a ne onora statutul de ţară europeană care îşi respectă Constituţia, care aplică Directivele Europene şi Standardele Comisiei de la Veneţia, guvernul, miniştrii şi Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covârşitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susţin pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor", a completat Ştefan Radu Oprea.

Codrin Ştefănescu: Sunt şocat de decizie. E nevoie de o poziţie de solidaritate din partea colegilor

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, joi pentru MEDIAFAX, că este şocat de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea, precizând că s-a pregătit doar pentru varianta în care liderul social-democraţilor ar fi fost achitat.

”Nu am de făcut neapărat o declaraţie dintr-un motiv foarte simplu - nu am luat în calcul această variantă. Eu personal, probabil şi alţi colegi, aveam un răspuns pentru varianta în care exista achitare în acest dosar. În condiţiile de azi, şocat de decizie, nu pot să spun decât că trebuie ca eu şi toţi colegii mei să avem o poziţie de solidaritate”, a declarat pentru MEDIAFAX Codrin Ştefănescu.

Fifor, despre condamnararea lui Dragnea: Voi crede mereu în prezumţia de nevinovăţie

Ministrul Apărării Mihai Fifor a afirmat că punerea în aplicare a programului de guvernare nu va fi afectată de decizia instanţei de condamnare a lui Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Senatorul PSD precizează că a crezut şi va crede mereu în prezumţia de nevinovăţie.

"Punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetăţenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanţă în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii noştri politici. Le reamintesc tuturor că prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil sunt fundamentale pentru existenţa statului de drept. Aceste principii esenţiale pentru buna funcţionare a unei democraţii sunt garantate tuturor cetăţenilor României prin Constituţie. Un stat european asigură respectarea libertăţilor şi drepturilor fiecărui cetăţean, funcţionarea legală şi constituţională a instituţiilor statului", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, într-o postare pe Facebook.

Acesta a adăugat că PSD, Guvernul şi toţi miniştrii îl susţin pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

"Guvernul, miniştrii şi Partidul Social Democrat, ales de o majoritate covârşitoare, democratic, prin vot liber exprimat, îl susţin pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.
O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale secrete sau a adversarilor politici nu trebuie să pună sub semnul întrebării bunul mers al României, să strice imaginea ţării în faţa partenerilor externi. Coaliţia PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor. În ceea ce mă priveşte, am crezut si voi crede mereu în prezumpţia de nevinovăţie a oricărui cetatean, ca principiu fundamental al oricarei democratii. Sunt si raman ferm alaturi de presedintele partidului nostru, Liviu Dragnea!", a completat vicepreşedintele PSD, Mihai Fifor.

Claudiu Manda: Liviu Dragnea trebuie să rămână la conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor

Liderul PSD Dolj, Claudiu Manda, a declarat că Liviu Dragnea trebuie să rămână la conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor, iar la decizia instanţei supreme prin care acesta a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare a fost "o întreagă punere în scenă" a unei piese.

"Liviu Dragnea a fost condamnat încă înainte de aflarea deciziei de astăzi a judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dovadă stă întreaga punere în scenă a acestei piese: amânările sentinţei, pregătirea manifestaţiilor pe Facebook, mobilizarea pentru proteste în stradă, citirea sentinţei la oră de maximă audienţă şi creşterea tensiunii prin citirea sentinţei lui Dragnea la sfârşitul şedinţei. Până la pronunţarea deciziei finale, preşedintele PSD beneficiază de prezumţia de nevinovăţie iar partidul îl susţine în continuare. Cei care cer demisia sa, înainte de pronunţarea unei decizii finale, încalcă grav Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează, prin prevederile lor, prezumţia de nevinovăţie. Pentru a duce la bun sfârşit programul de guvernare şi reforma justiţiei, cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi Directivele Europene, Liviu Dragnea trebuie să rămână la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor!", a afirmat senatorul PSD Claudiu Manda, într-o postare pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că depunerea moţiunii de cenzură a PNL împotriva Cabinetuului Dăncilă, cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei în cazul lui Liviu Dragnea, nu este întâmplatoare.

"Nu este întâmplătoare nici depunerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, fix cu o zi înainte de pronunţarea sentinţei. Se pare că aşa înţeleg să acceadă la putere cei care nu au reuşit să câştige alegerile cinstit, prin votul românilor. Din fericire, decizia nu este definitivă, iar cei care vor judeca apelul trebuie să respecte decizia CCR, ceea ce înseamnă achitarea, nu doar pentru preşedintele PSD, ci pentru toate celelalte persoane care au fost condamnate în primă instanţă", a completat Manda.

Ministrul Tineretului şi Sportului: Consider că Liviu Dragnea nu are de ce să-şi dea demisia

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a reacţionat, joi, după condamnarea lui Liviu Dragnea, precizând că partidul trebuie să rămână unit şi că liderul PSD nu are de ce să-şi dea demisia "pentru o condamnare care nu poate să rămână în formula de azi după judecarea apelului".

"Mă alătur colegilor mei care şi-au exprimat solidaritatea cu Liviu Dragnea şi consider că trebuie să rămânem uniţi până la capăt. Respectăm decizia instanţei, însă să nu uităm că până la o condamnare definitivă există prezumţia de nevinovăţie garantată de Constituţia României, de Directivele Europene şi de standardele Comisiei de la Veneţia. Să nu uităm că Liviu Dragnea este omul care a iniţiat dezbaterea pe tema reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor elementare ale românilor şi tot el a fost cel care a gândit un program de guvernare care are menirea de a le face dreptate românilor şi de a da o şansă tinerilor. Consider că Liviu Dragnea nu are de ce să-şi dea demisia pentru o condamnare care nu poate să rămână în formula de azi după judecarea apelului. Rămânem uniţi şi mergem mai departe în această formulă!", a scris Ioana Bran, pe Facebook.

Rădulescu, despre condamnarea lui Dragnea: M-a surprins. Eu am pariat cu toţi că va fi achitat

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost luat prin surprindere de decizia instanţei supreme de a-l condamna pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, deoarece acesta pariase cu toată lumea că liderul PSD va fi achitat.

"Să ştiţi că pe mine m-a luat prin surprindere, pentru că eu am pariat cu toată lumea că va fi achitat. E destul de mare sentinţa data - 3 ani şi şase luni. Eu susţin că atât timp cât în Europa abuzul în serviciu e dezincriminat, a condamna un pom pe abuz în serviciu mi se pare o chestie destul de nelalocul ei. Mi se pare foarte mult ceea ce a primit preşedintele. E un moment foarte greu pentru el. Nu aş vrea să fiu în locul lui niciodată. Nu ştiu cum stă cu psihicul în momentul de faţă preşedintele, dar e un moment greu pentru el şi pentru partid. Marea majoritate a colegilor noştri se aştepta la achitare", a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Buzatu: Să arătăm celor care cred că se poate reedita momentul Cioloş că nu se va întâmpla

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, face apel la calm şi spune că ”trebuie să le arătăm tuturor celor care cred că se poate reedita momentul Cioloş, într-o altă variantă, că nu se va întâmpla acest lucru”.

Dumitru Buzatu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, în opinia sa, credibilitatea PSD este asigurată nu numai de membri de partid, ci şi de ceea ce face partidul pentru oameni, iar oamenii au o părere bună despre politica partidului.

„Nu cunosc conţinutul deciziei care îl priveşte pe dl. Dragnea, nu am citit-o, am fost doar informat în legătură cu ea. În măsura în care decizia despre care am auzit este veridică, e clar lucrurile nu se vor opri, va trebui să fie recurată hotărârea, vom vedea ce probe se vor aduce. Evident, va trebui să ne menţinem calmul şi să le arătăm tuturor celor care cred că se poate reedita momentul Cioloş, într-o altă variantă, că nu se va întâmpla acest lucru. Credibilitatea PSD este asigurată nu numai de membri, ci şi de ceea ce face pentru oameni, iar oamenii au o părere bună despre politica PSD. Aşadar, îi îndemnăm pe toţi să fie calmi şi vom vedea ce se va întâmpla. Va trebui să aşteptăm următoarea decizie a instanţei”, a spus Buzatu.

Lideri PSD ai Regiunii de Nord-Vest: Dragnea trebuie să rămână preşedintele partidului

Liderii PSD ai Regiunii de Nord-Vest consideră că Liviu Dragnea trebuie să rămână preşedintele partidului, iar coaliţia PSD-ALDE trebuie să continue dezbaterile pentru adoptarea reformelor necesare pentru oprirea abuzurilor şi a încălcării drepturilor.

Vicepreşedinţii PSD ai Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea şi Doina Pană, alături de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, preşedintele PSD Bistriţa Năsăud, Radu Moldovan, preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang şi liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc au luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată astăzi, însă sunt de părere că este o decizie în primă instanţă, iar Liviu Dragnea se bucură, în continuare, de prezumţia de nevinovăţie, până la rămânerea definitivă a sentinţei stabilită de ultima instanţă de judecată.

Coaliţia PSD-ALDE trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor şi a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, arată liderii PSD ai Regiunii de Nord-Vest.

”Liderii social-democraţi ai Regiunii de Nord-Vest aşteaptă ca apelul să fie judecat în concordanţă cu decizia CCR şi îl susţin în continuare pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor. Preşedintele Liviu Dragnea nu are niciun motiv de a-şi înainta demisia înainte de pronunţarea unei decizii finale şi toţi trebuie să ne raportăm la prevederile Constituţiei României, la Directivele Europene şi la standardele Comisiei de la Veneţia, care garantează prezumţia de nevinovăţie. Coaliţia la guvernare PSD-ALDE nu trebuie să fie afectată şi, de aceea, nici guvernarea nu va avea de suferit. Ne vom concentra pe realizarea programului de guvernare şi vom duce până la capăt reforma justiţiei cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi Directivele Europene. Avem încredere că Liviu Dragnea îşi poate demonstra în faţa instanţei nevinovăţia şi poate transforma în achitare, după judecarea apelului, sentinţa de azi. Reprezentanţii social-democraţi ai Regiunii de Nord-Vest fac un apel la solidaritate şi unitate în interiorul Partidului Social Democrat, fiind solidari cu Liviu Dragnea”, arată reprezentanţii PSD ai Regiunii de Nord-Vest.

PSD Constanţa despre condamnare: Pârghii oculte au funcţionat în defavoarea justiţiei corecte

”Pârghii oculte au funcţionat din nou în defavoarea democraţiei şi justiţiei corecte”, susţine PSD Constanţa, legat de decizia prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. PSD Constanţa adaugă că organizaţia este mai solidară ca oricând cu Liviu Dragnea.

”Ziua de joi 21 iunie a.c. va rămâne în istoria României moderne ca un moment negru, în care o sentinţă juridică nedreaptă şi aberantă, nefundamentată pe dovezi şi fapte a interferat nepermis cu viaţa politică a ţării. Într-o vânătoare neobosită împotriva formaţiunii politice care a câştigat categoric alegerile electorale, Partidul Social Democrat dar şi împotriva liderului său, preşedintele Liviu Dragnea, pârghii oculte au funcţionat din nou în defavoarea democraţiei şi justiţiei corecte, realizate doar pe bază de dovezi irefutabile şi nu pe denunţuri obţinute cu forţa. Milioane de oameni care cred în construcţia politică de succes a PSD şi care i-au acordat încrederea, în Parlament şi pentru Guvernul României au fost sfidaţi şi desconsideraţi de o decizie strâmbă, influenţată de protocoalele ilegale şi de presiunile străzii sprijinite de interese străine de interesele legitime ale României”, arată PSD Constanţa.

Organizaţia judeţeană a PSD este mai solidară ca oricând cu preşedintele Liviu Dragnea şi conducerea legitimă a partidului, ”în încercarea de destabilizare îndreptată împotriva unei ţări aflate pe drumul său, de succes economic în cadrul Europei unite şi construirii unui viitor mai bun pentru cetăţenii României. Adevărul şi Justiţia vor triumfa în cele din urmă, iar dreptatea va fi fi restabilită”, mai arată sursa citată.

PSD Braşov: Condamnarea de astăzi nu va putea rămâne după judecarea apelului

Reprezentanţii PSD Braşov declară că doar după finalizarea tuturor procedeelor juridice o persoană poate fi considerată "condamnată". În plus, cât timp există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat Liviu Dragnea, condamnarea de azi nu va putea rămâne, spune PSD Braşov.

”Abia după finalizarea tuturor procedeelor juridice, o persoană poate fi considerată condamnată. Până atunci orice om are dreptul la prezumţia de nevinovăţie. O decizie asupra căreia se ridică numeroase semne de întrebare şi care a fost luată sub presiunea multor factori externi care nu au legătură cu justiţia, nu poate fi considerată justă. Sunt decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu. Justiţia este aceeaşi pentru toţi. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte, în funcţie de judecătorii la care pică. Cu justiţia şi libertatea oamenilor nu se pot juca după bunul plac”, susţine PSD Braşov.

Potrivit reprezentanţilor acestei organizaţii, cât există un singur om achitat pentru fapta pentru care a fost condamnat preşedintele PSD, ”atâta timp cât există chiar în acest complet o opinie separată, atât timp cât există această lipsă de unitate între deciziile mai multor instanţe, condamnarea de astăzi nu este dreaptă” şi nici nu va putea rămâne după judecarea apelului.

”În conformitate cu prevederile Directivei 2016/343 şi cu recomandările Comisiei Europene pentru respectarea prezumţiei de #nevinovăţie, PSD îl susţine în continuare pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor – aceasta este singura atitudine corectă. Majoritatea parlamentară PSD+ALDE nu va fi afectată, guvernarea nu va fi afectată. Vom realiza programul de guvernare şi vom duce până la capăt reforma justiţiei, cu transpunerea în legislaţie a deciziilor CCR, CEDO şi Directivele Europene”, adaugă reprezentanţii PSD Braşov.

PSD Alba despre condamnare: Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime

Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte, în funcţie de judecătorii la care ”pică”, scrie PSD Alba despre condamnarea lui Liviu Dragnea.”Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime”,sunt de părere social-democraţii.

În opinia reprezentanţilor PSD Alba, decizia de condamnare a fost luată ”sub presiuni multiple: prin intermediul presei, prin intermediul serviciilor şi prin intermediul străzii. Se vede în toate aceste acţiuni o regie: atacul în presă, mulţimile din piaţă, amînările sentinţei, programarea pronunţării spre seară, la ora adunării manifestanţilor, pregătirea pe Facebook, păstrarea sentinţei lui Dragnea la sfârşit. Şi-au sincronizat până şi moţiunea de cenzură cu sentinţa. Asta e calea prin care cei care au pierdut alegerile au înţeles să încerce să câştige puterea”.

Reprezentanţii PSD Alba scriu că exista decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu.

”Nu putem numi asta justiţie. Este o ruletă rusească, din care unii scapă, iar alţii cad victime. Este profund nedrept ca unii oameni să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi pentru aceleaşi fapte, în funcţie de judecătorii la care pică. Până la pronunţarea deciziei finale, preşedintele PSD beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, mai ales în contextul actual în care decizia primei instanţe are un grad foarte ridicat de incertitudine. PSD Alba îl susţine în continuare pe preşedintele Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor”, arată social-democraţii din Alba.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici