Modificări aduse Codului Rutier, blamate de Opoziţie: permisul, predat după comunicarea deciziei

  • O modificare adusă Codului Rutier arată că cel care încalcă legislaţia rutieră va preda permisul de conducere în 30 de zile de la comunicarea deciziei, şi nu în 30 de zile de la decizia instanţei.
  • Această modificare este blamată de USR, care a votat împotriva acestui proiect.
4289 afișări
Imaginea articolului Modificări aduse Codului Rutier, blamate de Opoziţie: permisul, predat după comunicarea deciziei

Modificări aduse Codului Rutier, blamate de Opoziţie: permisul, predat după comunicarea deciziei

În Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor, coaliţia a votat o serie de modificări la Codul Rutier care ar putea scăpa şoferii indisciplinaţi de la predarea permisului de conducere. Deputaţii USR au votat împotriva acestui proiect.

Astfel, astăzi legea spune că, dacă ataci în instanţă suspendarea permisului de conducere şi pierzi definitiv, trebuie să predai permisul în 30 de zile de la decizia instanţei.

„Conform modificării PSD-PNL, predarea permisului se va face în 30 de zile de la comunicarea deciziei. Doar că Poliţia nu ştie când este comunicată decizia instanţei către şofer, ca să înceapă să calculeze cele 30 de zile. Drept urmare, organele de poliţie nu vor avea dreptul legal de a suspenda permisul de conducere pentru şoferii indisciplinaţi cu decizie definitivă în justiţie”, arată USR, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

„Te-a prins poliţia băut la volan? Ai depăşit pe linie continuă? Ai trecut pe roşu la semafor sau la barieră la tren? Ai circulat cu 100+ km/h prin localitate sau nu ai acordat prioritate maşinilor şi pietonilor? Poţi sta liniştit, PSD şi PNL tocmai te-au scăpat basma curată, să conduci în continuare bine mersi. De ani de zile asta e viziunea partidului comasat român PSD-PNL, cu sprijinul tacit AUR: în ţara europeană cu cei mai mulţi morţi pe şosele, şmecherii şi specialii au prioritate. Restul, ghinion”, explică efectul modificărilor Horaţiu Cosma, fost secretar de stat USR în Ministerul Transporturilor.

Proiectul urmează să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi poate intra la vot săptămâna viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici