Modificări la proiectul pentru măsuri fiscale

Proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România a fost aprobat luni de guvern. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, prezintă modificările operate.

1734 afișări
Imaginea articolului Modificări la proiectul pentru măsuri fiscale

Modificări la proiectul pentru măsuri fiscale

„Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind oprirea risipei bugetare, combaterea evaziunii şi asigurarea echităţii fiscale în România, după ce au fost dezbătute observaţiile de la ministerele avizatoare”, a anunţat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

El a anunţat şi unele modificări faţă de proiectul iniţial.

„Bonurile de masă vor fi acordate ca şi până acum, însă Ministerul de Finanţe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuţie a bonurilor de masă. De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive va fi de 9%. O menţiune şi în ceea ce priveşte calculul impozitului pentru companiile multinaţionale, din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiţii, vor fi scăzute şi accizele, care reprezintă tot o taxă, iar impozitul va rămâne la 16% din profit, dar nu mai puţin de 1% din cifra de afaceri calculată conform croiteriilor anunţate. Pentru instituţiile de cultură cu mai puţin de 50 de angajaţi oportunitatea de comasare va reveni autorităţilor locale”, adaugă Constantin.

Totodată, el afirmă că a fost eliminat pragul de 2,5% din bugetul autorităţilor locale pentru finanţarea evenimentelor culturale, sportive sau recreaţionale.

El a adăugat că „în scurt timp, proiectul va fi trimis către Parlament pentru formularea de amendamente, în termenul care va fi stabilit în şedinţa comună a Birourilor permanente de la Senat şi Camera Deputaţilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici