Modificările din Statutul parlamentarilor, trimise la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet

Proiectul de modificare a Statutului senatorilor şi deputaţilor a fost trimis la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet, pentru ca aceste instituţii să exprime un punct de vedere sau să îl amendeze, au precizat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea Camerei Deputaţilor.

392 afișări
Imaginea articolului Modificările din Statutul parlamentarilor, trimise la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet

Modificările din Statutul parlamentarilor, trimise la Preşedinţie, Guvern, ANI şi Parchet (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sursele citate au arătat că pe modificările privind imunitatea şi conflictul de interese vor avea loc discuţii între consilieri de la Parchet şi reprezentanţi ai parlamentarilor.

Potrivit surselor menţionate, conducerea Camerei aşteaptă de la instituţiile respective puncte de vedere, astfel încât până luni să fie definitivat proiectul de modificare care va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Sursele citate au precizat că modificările aduse la Statutul deputaţilor şi senatorilor sunt aduse ca urmare a criticilor formulate de UE privind inexistenţa reglementărilor explicite referitoare la ridicarea imunităţii şi a celorlalte chestiuni sensibile de natură juridică care i-ar putea privi pe parlamentari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici