Video Monica Macovei a cerut reprogramarea şedinţei în care se discută excluderea lui Ponta din avocatură / Reacţia fostului premier: Îmi pare rău că o instituţie respectabilă e folosită politic de Macovei- VIDEO

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis Baroului Bucureşti o scrisoare prin care solicită reprogramarea pentru data de 5 septembrie a participării acesteia la şedinţa în care se discută excluderea lui Victor Ponta din avocatură. UPDATE: Victor Ponta a declarat, la sosirea la Baroul Bucureşti, că îi pare rău că o instituţie respectabilă este folosită de Monica Macovei într-o dispută politică.

2570 afișări

"Dacă domnul Ponta se va prezenta, urmează să ascultăm punctul domniei sale de vedere şi să decidem în raport de elementele pe care le avem. Putem decide să îl audiem pe domnul Ponta şi să amânăm, ca să o putem audia şi pe doamna Macovei sau putem să luăm o decizie pur şi simplu. Orice este posibil. Doamna Macovei ar urma să fie audiată la solicitarea domniei sale. Procedura noastră nu ne obligă să audiem părţile pentru că aici este o situaţie strict de interpretare. Nu este o situaţie de fapt pe care să o urmărim prin martori, dar, ca formă de curtoazie, fiind vorba de doi avocaţi care unul a fost ministru şi altul prim-ministru, am decis în Consiliu şi la solicitarea doamnei Macovei să o ascultăm şi ascultând-o pe doamna Macovei era normal să îl invităm şi pe domnul Ponta pentru că este un principiu de drept", a declarat avocatul Daniel Fenechiu, membru al Consiliului Baroului Bucureşti.

Monica Macovei a transmis, luni, Baroului Bucureşti o scrisoare prin care solicită reprogramarea participării la şedinţa Consiliului Baroului Bucureşti pentru data de 5 septembrie. Motivul solicitării este dat de faptul că europarlamentarul susţine miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Comisiei LIBE a Parlamentului European, proiecte la care este raportor PE.

La şedinţa de miercuri au fost invitaţi atât Monica Macovei, cât şi Victor Ponta, însă prezenţa lor este facultativă.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educaţiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediată'' a social-democratului din Baroul Bucureşti.

''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, aşa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul Bucureşti'', a explicat atunci Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului Bucureşti, Macovei a subliniat că fostul premier nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, la sosirea la Baroul Bucureşti, că îi pare rău că o instituţie respectabilă şi respectată aşa cum e Baroul Bucureşti este folosită de Monica Macovei într-o dispută politică.

"Îmi pare rău că o instituţie respectabilă şi respectată cum e Baroul Bucureşti e folosită de doamna Macovei într-o dispută politică", a declarat Victor Ponta.

Baroul Bucureşti dezbate miercuri cererea Monicăi Macovei de excludere a fostului premier din avocatură.

Europarlamentarul a transmis o scrisoare prin care solicită reprogramarea participării la şedinţa Consiliului Baroului Bucureşti pentru data de 5 septembrie, motivând că trebuie să susţină miercuri, într-o şedinţă extraordinară a Comisiei LIBE a Parlamentului European, proiecte la care este raportor PE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici