Excluderea lui Victor Ponta din avocatură, luată în discuţie de conducerea Baroului Bucureşti/ Decizia s-a amânat până în 31 august. Ponta şi Macovei, invitaţi la şedinţă

Conducerea Baroului Bucureşti a dezbătut, marţi, solicitarea Monicăi Macovei de a-l exclude pe fostul premier Victor Ponta din Baroul Bucureşti, şeful instituţiei precizând că nu a mai avut astfel de cereri până acum.

1978 afișări
Imaginea articolului Excluderea lui Victor Ponta din avocatură, luată în discuţie de conducerea Baroului Bucureşti/ Decizia s-a amânat până în 31 august. Ponta şi Macovei, invitaţi la şedinţă

Conducerea Baroului Bucureşti, despre excluderea lui Victor Ponta: Nu am mai avut astfel de cereri (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Baroul Bucureşti a amânat decizia în cazul Ponta pe 31 august. Ponta şi Macovei, invitaţi la şedinţă

Baroul Bucureşti va discuta pe 31 august, la ora 12.00, solicitarea de excludere din profesia de avocat a lui Victor Ponta, membru al Baroului Bucureşti, fostul premier şi Monica Macovei fiind invitaţi la şedinţa de săptămâna viitoare.

"Înainte de începerea şedinţei, domnul Ponta a depus la Baroul Bucureşti un memoriu cuprinzând punctul de vedere al domniei sale şi un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamaţie prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în drept precum şi o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curte de Apel Bucureşti. Nu a fost acesta motivul pentru care nu am decis, pentru că evident puteam să analizăm înscrisul respectiv, însă în majoritate, Consiliul a apreciat să desemnăm trei membri dintre noi care să faca un raport cu privire la probleme de drept administrativ şi de organizare a profesiei în cauză", a declarat Ion Dragnea, şeful Baroului Bucureşti.

Raportul va fi prezentat membrilor Consiliului Baroului Bucureşti până marţi.

La şedinţa de pe 31 august au fost invitaţi atât Monica Macovei, cât şi Victor Ponta, însă prezenţa lor este facultativă.

,,O să avem în jur de 50 de puncte pe ordinea de zi. O să propun Consiliului să luăm cu prioritate (cazul lui Victor Ponta -n.r.). Apoi consiliul decide ce se face, dacă e documentaţie completă - votăm, dacă nu, ce se impune prin lege. Dificil să mă pronunţ (ce şanse sunt ca acest caz să se tranşeze azi-n.r.), sunt membru în consiliul Baroului, am un vot, ca atare şansele le decide majoritatea. N-am mai avut până acum o astfel de cerere, o astfel de situaţie, ca atare vom dezbate, ne vom uita în lege şi în statutul profesiei şi vom decide", a declarat Ion Dragne, şeful Baroului Bucureşti.

Ion Dragne a precizat că Victor Ponta nu a fost citat pentru a se prezenta marţi.

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, după ce Ministerul Educaţiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediată'' a social-democratului din Baroul Bucureşti.

''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru că a intrat în avocatură doar pentru că avea diploma de doctor în drept, fără să dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, aşa încât nu mai poate rămâne nicio clipă în Baroul Bucureşti'', a explicat atunci Monica Macovei.

În solicitarea adresată decanului Baroului Bucureşti, Ion Dragne, Macovei a subliniat că fostul premier nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor în drept.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici