Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru "acuzaţii mincinoase şi defăimare"

Eurodeputatul PDL Monica Macovei anunţă că l-a dat în judecată pe europarlamentarul PSD Cătălin Ivan "pentru repetatele acuzaţii mincinoase, denigratoare şi defăimătoare", conform cărora ea ar fi fost anchetată de o "Comisie de etică" a Parlamentului European.

530 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru "acuzaţii mincinoase şi defăimare"

Monica Macovei l-a dat în judecată pe Cătălin Ivan pentru "acuzaţii mincinoase şi defăimare" (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Monica Macovei a făcut anunţul, marţi, pe blogul său.

"Am dat în judecată şi postul Antena 3 care a preluat acuzaţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan fără nicio verificare şi a adăugat comentarii denigratoare la adresa mea. Am depus în instanţă cele două acţiuni civile pe data de 28 decembrie 2012", precizează Macovei.

Ea argumentează că acuzaţiile lansate de Ivan "au fost infirmate de oficiali ai Parlamentului European printr-o scrisoare" în care se spune că e vorba despre "informaţie falsă, acuzaţie falsă şi [...] de neacceptat".

"În loc să îşi ceară scuze publice că a dezinformat opinia publică şi că a minţit, Cătălin Ivan a continuat să mă atace şi să îi denigreze inclusiv pe membrii Parlamentului European care i-au dezminţit minciunile. Atitudinea vădit răuvoitoare şi declaraţiile mincinoase ale lui Cătălin Ivan nu pot fi justificate sau scuzate de faptul că s-a aflat în campanie electorală. Declaraţiile sale sunt cu atât mai grave cu cât este şeful delegaţiei PSD în Parlamentul European şi ştie foarte bine comisiile şi procedurile din Parlamentul European, inclusiv faptul că acesta nu are o «Comisie de etică»", arată Macovei.

Eurodeputatul PDL menţionează că postul Antena 3 a preluat afirmaţiile lui Ivan fără să le verifice cu ea şi la Parlamentul European şi a fost de "rea credinţă" prin difuzarea acuzaţiilor de natură să-i distrugă imaginea, reputaţia şi credibilitatea.

"Este vădit că există o campanie de denigrare împotriva mea gândită de USL şi «Vocea Rusiei». Asta dovedeşte că îi deranjează că vorbesc şi expun ilegalităţile pe care USL le comite. Voi continua să fac asta (...) Campania USL nu mă sperie şi îi asigur pe toţi că voi continua să atrag public atenţia ori de câte ori legea va fi încălcată ori drepturile oamenilor vor fi ameninţate", afirmă Macovei.

Ea mai arată că la o campanie similară de denigrare a fost supusă de PSD şi când, în calitate de avocat şi membru al APADOR-CH, făcea plângeri la CEDO pentru românii ale căror drepturi au fost încălcate de autorităţi ale statului, adăugând că până în prezent a câştigat 20 de cazuri, iar acestea au determinat de fapt schimbări legislative şi în practica autorităţilor.

Afirmaţiile vizate de plângerea Monicăi Macovei au fost făcute de europarlamentarul PSD în luna noiembrie a anului trecut, în perioada campaniei electorale.

"Sunt două plângeri adresate Preşedintelui Parlamentului European Martin Schulz. Prima făcută de delegaţia USL din Parlamentul European în vara acestui an în care Monica Macovei era acuzată ca fiind vârful de lance al unei campanii de dezinformare a deputaţilor europeni şi de defăimare a României. A doua datează din 19 octombrie 2012 şi a fost semnată la Stockholm de către toţi directorii de agenţii europene ca răspuns la campania de dezinformare şi de defăimare a doamnei Jaqueline McGlade, directorul Agenţiei Europene de Mediu. Sunt două documente cât se poate de oficiale, uşor de găsit şi verificat", susţinea Ivan, într-o postare pe pagina sa de Internet.

El argumenta că acea "Comisie de etică" la care făcea referire este prevăzută de regulamentele PE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici