Monica Macovei: La şedinţa Parlamentului nu e nevoie de cvorum, conform Regulamentului

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că la şedinţa Parlamentului pentru citirea hotărârii CC privind referendumul din 29 iulie nu e nevoie de cvorum.

545 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei: La şedinţa Parlamentului nu e nevoie de cvorum, conform Regulamentului

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Pentru şedinţa de astăzi în care se citeşte decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului nu e nevoie de cvorum nici pentru prezenţă, nici pentru citire. În plus, în această şedinţă nu se poate lua nicio decizie de către Parlament cu privire la referendum. Doar se citeşte dispozitivul hotărârii Curţii Constituţionale", susţine Macovei, într-o declaraţie remisă, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Monica Macovei aminteşte şi prevederile articolului 39 din Regulamentul sedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, în care sunt menţionate situaţiile în care e nevoie de cvorum, respectiv: "În toate cazurile în care Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţe comune, adoptă legi, hotărâri sau moţiuni, trebuie să fie prezenţi cel putin jumătate plus unu din membrii care compun cele două Camere ale Parlamentului"

Macovei arată că niciuna dintre situaţiile menţionate în Regulament nu se aplică în cazul citirii deciziei CC.

"Imediat după citire în plenul Camerelor reunite, decizia Curţii Constituţionale trebuie publicată în Monitorul Oficial. Se închide astfel o primă etapă a crizei politice", încheie Monica Macovei.

Parlamentarii PSD şi PNL vor boicota şedinţa Parlamentului în care urmează să fie citită decizia CC. De altfel, deşi trebuia să înceapă la ora 15.00, şedinţa a fost amânată până la ora 16.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici