Monica Macovei şi Cristian Preda îşi declară susţinerea pentru candidatura Sulfinei Barbu

Europarlamentarii Monica Macovei şi Cristian Preda îşi declară susţinerea pentru Sulfina Barbu, care va candida din partea PDL pentru Primăria Sectorului 4 la alegerile din 10 iunie.

230 afișări
Imaginea articolului Monica Macovei şi Cristian Preda îşi declară susţinerea pentru candidatura Sulfinei Barbu

Monica Macovei şi Cristian Preda (Imagine:Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mă bucur mult că Sulfina Barbu este candidatul PDL la Primăria Sectorului 4 pentru că este o persoană onestă, puternică şi tenace, care a dovedit deja calităţi de manager şi administrator", susţine Monica Macovei, într-o declaraţie de presă.

Europarlamentarul PDL arată că Sulfina Barbu şi-a propus de-a lungul timpului obiective realiste, pe care le-a urmărit şi le-a realizat, Macovei amintind că aceasta a eliminat "steguleţele roşii" pe mediu, contribuind astfel la intrarea României în Uniunea Europeană.

Macovei a menţionat, de asemenea, că Sulfina Barbu a susţinut de la început Codul etic în PDL şi chiar l-a impus în Organizaţia de Femei înainte ca acesta să fie adoptat de Biroul Permanent Naţional.

"Sunt convinsă că va aplica principiile de integritate şi competenţă la Primăria Sectorului 4 şi că va avea o agendă construită exclusiv pe baza intereselor locuitorilor din sudul Capitalei", susţine europarlamentarul democrat-liberal.

La rândul său, europarlamentarul Cristian Preda salută "cu multă căldură", pe blogul personal, candidatura Sulfinei Barbu la Primăria Sectorului 4 şi anunţă că, în calitate de membru al organizaţiei PDL din acest sector, va sprijini campania colegei sale.

Preda scrie că este prima dată când un fost ministru decide să intre într-o competiţie pentru un sector din Bucureşti, după ce Traian Băsescu a inaugurat seria foştilor miniştri care au concurat pentru Primăria Generală.

"Experienţa administrativă a Sulfinei Barbu e cu mult mai semnificativă decât cea a lui C. Popescu Piedone. Pe de altă parte, Sulfina Barbu are un portret politic bine conturat: spre deosebire de primarul în funcţie, care a fost ales cu sprijinul PSD, deşi avea eticheta PUR, pentru ca apoi să cocheteze vreun an cu UNPR, doar pentru a reveni acum două săptămâni în braţele lui Dan Voiculescu", arată europarlamentarul democrat-liberal.

El afirmă că, în schimb, Sulfina Barbu s-a arătat stabilă în opţiunile politice şi previzibilă în acţiune.

În opinia sa, ar fi bine ca măcar un sector din Bucureşti să voteze o femeie, în condiţiile în care nu sunt prea multe candidaturi feminine în politica românească.î

"Sulfina Barbu s-a bătut pentru cauza femeilor în politică în mod decent şi cu eleganţă. E alternativa la un mod strident şi nevolnic de a face politică. (…) Aşa cum Piedone l-a făcut uitat pe Inimăroiu, tot aşa candidata PDL poate să-l facă uitat pe primarul care a inventat şi menţinut PUR/PC în viaţa Capitalei", scrie Cristian Preda.

Lucian Iliescu, Sulfina Barbu şi Cristian Atănăsoaei au fost anunţaţi, joi, drept candidaţii PDL la sectoarele 2, 4 şi 5, de către preşedintele organizaţiei democrat-liberale din Capitală, Elena Udrea.

Preşedintele PDL Bucureşti a amintit că, pentru funcţia de primar general al Capitalei, candidatul PDL este Silviu Prigoană, iar pentru primăria Sectorului 1 - Teodor Paleologu, pentru primăria Sectorului 3 - Liviu Negoiţă, pentru primăria Sectorului 6 - Cristian Poteraş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici