Monumentul Soldatului Necunoscut din Washington, vizitat de un ministru român

Ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Naţional Arlington, Washington DC.

125 afișări
Imaginea articolului Monumentul Soldatului Necunoscut din Washington, vizitat de un ministru român

Angel Tîlvăr

Angel Tîlvăr a depus sâmbătă o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul Naţional Arlington, Washington DC, evenimentul solemn, la care a participat şi ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, fiind parte a programului vizitei oficiale în Statele Unite ale Americii, care a inclus până acum întrevederi cu omologul american Lloyd J. Austin III, cu înalţi oficiali din cadrul Consiliului Naţional de Securitate, cu membri ai Congresului şi cu reprezentanţi ai celor mai relevante think tank-uri din domeniul securităţii şi apărării.

Ceremonia depunerii coroanei de flori a reprezentat un omagiu adus militarilor americani care au luptat pentru libertate şi democraţie în clipe dificile ale istoriei, dar şi în misiuni şi operaţii actuale sub comanda Alianţei Nord-Atlantice.

Acţiunea de la Cimitirul Naţional Arlington a prefigurat marcarea în România, la 2 aprilie, a Zilei NATO.

Ministrul Angel Tîlvăr a amintit de sacrificiul suprem făcut de militarii americani şi romani, care au contribuit la conturarea celei mai puternice alianţe defensive din istorie, garantul securităţii şi unităţii euroatlantice.

„De 19 ani România este membră a celei mai de succes alianţe militare din lume, care a dovedit că poate să ofere ţării noastre cele mai solide garanţii de securitate din istorie, mai ales în contextul unui mediu de securitate extrem de volatil. Poate că şi mai relevant este faptul că România nu este doar un beneficiar al acestei umbrele de securitate, ci şi un contribuitor important”, a declarat ministrul Angel Tîlvăr după ceremonia de la Monumentul Soldatului Necunoscut.

Oficialul român şi-a exprimat recunoştinţa pentru femeile şi bărbaţii în uniformă care reprezintă cu cinste România în misiuni de luptă şi operaţii în Lituania, Polonia, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo sau în misiuni individuale în Africa sau Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici