Moţiunea de cenzură a fost depusă

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu, iniţiată de PSD, a fost depusă, luni, la Biroul Permanent al Senatului şi la Camera Deputaţilor.

1 afișare
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură a fost depusă

Moţiunea de cenzură a fost depusă la Senat

Moţiunea de cenzură, intitulată "1000 de zile de haos - sfârşitul guvernării de dreapta", a fost semnată de 139 de parlamentari.

Delegaţia PSD care adus textul documentului la Biroul preşedintelui Senatului, Nicolae Văcăroiu, a fost alcătuită din Titus Corlăţean, Cristian Diaconescu şi Dan Mircea Popescu.

Titus Corlăţean, secretar general al PSD, a declarat, la ieşirea din biroul lui Văcăroiu, că numărul de semnături de susţinere a moţiunii este "mult peste necesarul în astfel de situaţii".

La puţin timp după depunerea la Senat, moţiunea de cenzură a fost depusă şi la Camera Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat că a primit din partea PSD textul moţiunii de cenzură şi că aceasta a fost depusă de un partid serios şi se aşteaptă ca semnăturile să fie "cum trebuie".

Preşedintele Camerei a adăugat că, pentru început, trebuie convocate Birourile Permanente ale celor două Camere, luni după-amiază sau marţi dimineaţă.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale celor două Camere, moţiunea de cenzură trebuie prezentată Camerelor reunite în termen de cel mult cinci zile de la depunere.

Legea fundamentală prevede că moţiunea trebuie dezbătută în trei zile de la prezentarea în Parlament.

Secretarul Camerei Deputaţilor Ioan Munteanu (PSD) a declarat că moţiunea ar urma să fie citită în plenul reunit al Parlamentului în ziua de joi, 27 septembrie, şi să fie dezbătută săptămâna viitoare, probabil luni sau marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici