Moţiunea de cenzură, depusă pe 30 septembrie - surse

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor, luni, în BEX al PNL, că are promisiunea a 22 de voturi de la ALDE la moţiunea de cenzură, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Liderul PNL le-a mai spus că moţiunea va fi depusă pe 30 septembrie.

686 afișări
Imaginea articolului Moţiunea de cenzură, depusă pe 30 septembrie - surse

Moţiunea de cenzură, depusă pe 30 septembrie - surse

Orban le-a explicat liberalilor că are promisiunea a 22 de voturi din partea ALDE la moţiunea de cenzură, însă personal estimează că vor fi 18-19 voturi pentru din partea aleşilor ALDE, au explicat sursele citate.

Acesta le-a explicat colegilor, în reuniunea BEX al PNL de luni, că vor mai fi discuţii cu minorităţile şi cu mai mulţi parlamentari de la PSD. Ludovic Orban a adăugat că moţiunea de cenzură va fi depusă pe 30 septembrie, iar dacă ALDE votează pentru demers, atunci moţiunea va trece.

Liberalii au purtat săptămânile acestea negocieri cu partidele politice în vederea susţinerii moţiunii de cenzură. PNL vrea să aibă cel puţin 233 de semnături strânse la moţiunea de cenzură pentru a asigura că aceasta va fi adoptată.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Biroul Politic Executiv al ALDE se reuneşte, luni, pentru a lua o decizie cu privire la strategia la moţiunea de cenzură. Liderul formaţiunii a precizat că, în opinia sa, ALDE ar trebui să semneze moţiunea.

De asemenea, vcepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, joi, că, în urma discuţiilor cu colegii săi din Camera Deputaţilor, toţi deputaţii „loiali” ALDE semnează moţiunea de cenzură care ar urma să fie depusă de PNL împotriva Guvernului. Vosganian a mai anunţat că a semnat moţiunea.

Aleşii PSD vor fi prezenţi în sală, însă nu vor vota moţiunea de cenzură.

Taguri:
pnl,
moţiune,
cenzură

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici