Moţiunea simplă a PSD pe Agricultură a fost respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu 137 de voturi "împotrivă", 107 voturi "pentru" şi nicio abţinere, moţiunea simplă a PSD intitulată "Agricultorii români sufocaţi de importuri şi falimentaţi de politica agricolă a Guvernului Boc".

17 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă a PSD pe Agricultură a fost respinsă

Moţiunea simplă a PSD pe Agricultură a fost respinsă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, cu 137 de voturi "împotrivă", 107 voturi "pentru" şi nicio abţinere, moţiunea simplă a PSD intitulată "Agricultorii români sufocaţi de importuri şi falimentaţi de politica agricolă a Guvernului Boc".

Votul a fost dat în sesiunea de vot final de miercuri.

În cadrul dezbaterilor asupra moţiunii, parlamentarii au susţinut puncte de vedere tematice, legate strict de domeniul agriculturii, existând, însă, şi trimiteri politice.

Cea mai evidentă declaraţie politică a fost făcută de deputatul PDL Stelian Fuia, care a făcut trimitere la fostul ministru social-democrat al Agriculturii Ilie Sârbu.

Fuia a făcut trimitere directă la calitatea de "socru" pe care Ilie Sârbu o are în PSD, el referindu-se astfel la relaţia de familie dintre fostul ministru al Agriculturii şi actualul preşedinte al PSD.

"Ponta, Năstase, Hrebenciuc sunt primii trei agricultori ai ţării, apoi, pe lista cu semnături, urmează Victor Surdu. Socrul lui Ponta a fost cel mai longeviv ministru al Agriculturii, din 11 ani a condus ministerul patru sau cinci ani", a spus Fuia.

El a arătat că moţiunea simplă a PSD este o copie a celei din luna mai şi nu a ezitat să facă trimiteri punctuale la ministeriatul lui Ilie Sârbu, întrebând câţi purcei au fost cumpăraţi în mandatul acestuia.

Şi deputatul independent Valeriu Steriu, afiliat UNPR, a criticat mandatul lui Ilie Sârbu, Victor Surdu amintindu-i, ulterior, că a fost secretar de stat atunci când Sârbu era ministru.

Actualul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, a apreciat că moţiunea simplă trebuie să fie supusă votului politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici