Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă

Zi tensionată în Parlament. Camera Deputaţilor va da, în şedinţa de miercuri, începând cu ora 11:30, votul final la moţiunea simplă iniţiată de USR împotriva ministrului Energiei.

511 afișări
Imaginea articolului Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă
UPDATE 13:20 Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost respinsă.
 
Deputaţii au respins, miercuri, moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, depusă de USR.  În favoarea moţiunii simple au votat 98 de deputaţi, 190 voturi au fost „contra”, iar doi deputaţi s-au abţinut de la vot. 
 
Deputatul PSD Dumitru Coarnă a declarat că a votat pentru moţiune.
 
„Nu pot să accept ca un ministru de factura lui Virgil Popescu, care a scăzut în mod deliberat producţia la gaze, energie, hidrocarburi, care a dus România în criză, să primească votul meu de încredere, pentru că acest ministru a demonstrat că este principalul autor al crizei energetice pe care o traversăm”, a spus Coarnă. 
 
-------
 
Moţiunea este intitulată „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul “săptămâna viitoare” Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”. 
 
Moţiunea, iniţiată de către 51 de deputaţi USR şi depusă săptămâna trecută, arată, în cuprinsul său, „dezastrul” de la Energie, sub comanda lui Popescu, aşadar, acesta trebuie să plece din funcţia de ministru. 
 
„Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani. A continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe ‘săptămâna viitoare’ decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică. Mai mult, acest ministru liberal a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private. Doar contra unora, pentru că pe altele le-a promovat până şi în PNRR”, se arată în moţiune. 
 
Ministrul Energiei a transmis un punct de vedere în privinţa moţiunii simple depuse împotriva sa.
 
„Ar trebui să ne aflăm azi în faţa unei moţiuni simple, moţiune care ar trebui să fie un instrument de critică parlamentară, în schimb azi ne aflăm în faţa unei isterii politice ipocrite. Exact genul de produs pe care doar USR îl poate genera, mimând doar grija faţă de situaţia românilor. (…) Compunerea de azi a USR dovedeşte că nu şi-au făcut temele. Da, traversăm o perioadă complicată generată de creşterea preţurilor la energie la nivel mondial, criza provocată de „prietenii” noştri de la răsărit. Este o situaţie pe care nimeni nu şi-ar fi dorit-o şi pentru care niciun stat nu a fost mai bine pregătit decât altul. Iar dacă USR era atât de competent, de prevăzător şi de bine pus la punct cu politicile publice, ce i-a oprit să ne arate propunerile lor în domeniul combaterii preţurilor ridicate în perioada ianuarie-septembrie 2021?”, transmite Popescu, care spune că „la gaz, USR se pricepe ca baba şi mitraliera: cea mai mică producţie de gaz a Romgaz a fost în 2016, atunci când guvernarea era asigurată de dl Cioloş (4,2 miliarde de mc). (...)  În 2021, Romgaz are o producţie mai mare cu 15% decât în 2020 adică de peste 5 miliarde de mc. În locul USR nu aş vorbi de funie…”. 
 
Moţiunea, programată pentru luni, nu a putut fi dezbătută din cauza incidentului dintre ministrul Virgil Popescu şi liderul AUR, George Simion.  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici