Motreanu: Deputaţii PNL au decis că e mai bine să li se taie diurna decât să lucreze cu Anastase

Deputatul PNL Dan Motreanu, chestor al Camerei, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că parlamentarii liberali preferă să li se taie ziua de muncă decât să accepte compromisul ca Roberta Anastase să fie preşedintele celei mai reprezentative instituţii a democraţiei româneşti.

23 afișări
Imaginea articolului Motreanu: Deputaţii PNL au decis că e mai bine să li se taie diurna decât să lucreze cu Anastase

Motreanu: Deputaţii PNL au decis că e mai bine să li se taie diurna decât să lucreze cu Anastase (Imagine: Mediafax Foto)

"Grupul PNL a decis că este mai bine ca deputaţilor liberali să li se taie ziua de muncă decât să accepte compromisul de a lucra cu Roberta Anastase ca preşedinte al celei mai reprezentative instituţii a democraţiei româneşti", a spus Motreanu.

El a arătat că este curios să afle care ar fi articolul şi temeiul regulamentar în baza cărora se va opera tăierea indemnizaţiei deputaţilor din opoziţie.

"Cred că domnul Voinescu s-a referit la colegii săi deputaţi din PDL care sunt plătiţi, deşi la discutarea Legii pensiilor nu se aflau în sala de plen, l-a mustrat conştiinţa şi acum i-a pus pe cei care au lipsit pe lista celor care nu îşi vor primi indemnizaţia sau la deputaţii PDL care lipsesc regulat de la comisii şi sunt plătiţi de conducerea Camerei şi pentru zilele de miercuri şi de joi", a spus Motreanu.

Secretarul Camerei Deputaţilor Sever Voinescu (PDL) a declarat, miercuri, că la şedinţa Biroului Permanent al Camerei au fost prezenţi doar reprezentanţii PDL şi ai UDMR, precizând că parlamentarilor care au absentat de la lucrările acestui for legislativ li se taie indemnizaţia.

Sever Voinescu a arătat că la reuniunea Biroului Permanent s-a discutat despre sancţionarea deputaţilor care absentează de la lucrările Camerei, prin tăierea diurnei pentru fiecare zi de absenţă nemotivată, stabilindu-se ca, luni, secretarul general al Camerei să prezinte situaţia prezenţei deputaţilor la lucrări pe luna noiembrie.

El a precizat că prezenţa deputaţilor se face în funcţie de apelul nominal, iar atunci când nu a fost apel nominal, în funcţie de condica de prezenţă.

Întrebat dacă deputaţii care nu au participat la şedinţa Birului Permanent al Camerei li se taie din indemnizaţie, Voinescu a răspuns: "Sigur. Este obligaţia domniilor lor să vină la serviciu".

Potrivit Regulamentului Camerei, parlamentarilor care absentează de la lucrări li se taie a 21-a parte a diurnei pentru fiecare zi de absenţă nemotivată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici