Movilă: Iniţiativa lui Fenechiu de a strânge semnături pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, copy-paste

Deputatul PDL Petru Movilă spune că iniţiativa liberalului Relu Fenechiu de a strânge semnături de la parlamentarii din Moldova pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş e una "copy-paste" după ce şi el a avut un demers similar, precizând că memoriile trimise la Guvern sunt "apanajul opoziţiei"

167 afișări
Imaginea articolului Movilă: Iniţiativa lui Fenechiu de a strânge semnături pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, copy-paste

Relu Fenechiu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Petru Movilă a declarat, vineri, că va semna documentul propus de liberalul Relu Fenechiu pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, însă consideră că este vorba de o iniţiativă "copy-paste", după ce şi el a avut un demers similar în urmă cu câteva săptămâni.

"Este o iniţiativă copy-paste la o scară mai mare. Eu am strâns semnături de la parlamentarii de Iaşi, Fenechiu adună semnături de la aleşii din toată Moldova. Sigur că voi semna, pentru că e vorba de Iaşi şi de Moldova. Astfel de acţiuni sunt apanajul opoziţiei. Este un demers de imagine al lui Fenechiu, tipic unui partid de opoziţie", a spus Petru Movilă.

El a spus că USL se află într-o situaţie jenantă şi ruşinoasă, după ce a promis anul trecut în campania electorală că va face autostrada.

"Nu există un punct de vedere unitar în USL. PNL sprijină proiectul, în timp ce pentru PSD autostrada nu este prioritară. Apreciez consecvenţa liberalilor, dar se vede că nu au suportul PSD", a mai spus Movilă.

Deputatul democrat-liberal a precizat că este "neclar" care structură guvernamentală se ocupă de proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

Liberalul Relu Fenechiu a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va începe să strângă semnături de la toţi parlamentarii din Moldova pentru realizarea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş şi că în situaţia în care guvernul nu va lua în seamă acest demers va propune intrarea semnatarilor în grevă parlamentară.

"Iaşiul nu va ajunge la acelaşi nivel de dezvoltare cu Clujul sau Timişoara dacă nu facem autostrada. Atrag atenţia guvernului să nu păcălească oamenii", a afirmat Relu Fenechiu.

Liberalul a spus că solicită ministrului Transporturilor Ramona Mănescu să semneze şi să accepte proiectul.

"Îi cer să nu-l blocheze, nu are dreptul să facă asta", a spus Relu Fenechiu.

Un număr de 12 parlamentari de Iaşi, între care şapte de la PNL, trei de la PDL şi doi aparţinând minorităţilor naţionale, au semnat recent un memoriu iniţiat de deputatul PDL Petru Movilă, prin care acesta solicită premierului includerea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pe lista de priorităţi a guvernului, pentru perioada 2014-2020.

Memoriul a fost trimis şi premierului Victor Ponta.

Printre semnatarii documentului se numără şi şeful PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor.

Autostrada Iaşi-Târgu Mureş ar urma să aibă aproape 300 de kilometri şi va străbate patru judeţe, respectiv Iaşi, Neamţ, Harghita şi Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici