Muhuleţ: Rezultatul final al euroalegerilor, validat cel mai probabil joi

Rezultatul final al alegerilor va putea fi validat şi trimis spre publicare la Monitorul Oficial, cel mai probabil, în cursul zilei de joi, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

17 afișări
Imaginea articolului Muhuleţ: Rezultatul final al euroalegerilor, validat cel mai probabil joi

Muhuleţ: Rezultatul final al euroalegerilor va putea fi validat şi trimis la MO cel mai probabil joi (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Cel mai probabil, în cursul zilei de joi, dacă calculăm toate aceste termene (n. r. de predare a proceselor verbale şi soluţionare a cererilor de anulare a alegerilor) pe ore, putem valida şi trimite la publicare în Monitorul Oficial rezultatul final al alegerilor", a afirmat el, întrebat despre data la care vor putea fi prezentate rezultatele finale definitive ale alegerilor europarlamentare din 7 iunie.

Potrivit afirmaţilor sale, validarea alegerilor şi publicarea acestora în Monitorul Oficial de către BEC va putea fi făcută abia după ce vor fi soluţionate toate cererile de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală şi după centralizarea rezultatelor alegerilor.

"Trebuie menţionat că există un termen de 24 de ore de la încheierea votării, adică de seara trecută de la ora 21.00, în care pot fi înaintate către Biroul Electoral Central cereri de anulare a alegerilor pentru motiv de fraudă electorală, BEC având, după aceea, un termen, de 48 de ore pentru soluţionarea acestora", a precizat Muhuleţ.

El a spus că există un termen de 24 de ore în care secţiile de votare trebuie să încheie procesele verbale centralizatoare şi să le înainteze către birourile electorale judeţene, urmând ca acestea să transmită către Biroul Electoral Central centralizarea la nivelul judeţelor în cel mult 48 de ore de la primirea ultimului proces-verbal de la birourile electorale ale secţiilor de votare.

Muhuleţ a declarat, luni, după anunţarea rezultatelor parţiale ale euroalegerilor, că, până în acest moment, a fost aduse fizic la Biroul Electoral Central procesele-verbale de la Ialomiţa, Ilfov, Prahova, sectorul 3 şi sectorul 4, documente care au fost făcute publice pe site-ul BEC

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat că până la ora 11.00, la BEC nu au fost depuse cereri de anulare a alegerilor pentru fraudă electorală.

"Am primit sesizări la fel ca şi în ziua de ieri, legate de nereguli în secţiile de votare", a spus el, adăugând că BEC a luat act de ele, majoritatea fiind transmise către organele de poliţie.

Potrivit declaraţiilor sale, din textul unei singure sesizări nu reieşea că a fost transmisă către organele de poliţie, Muguleţ precizând că este vorba despre o sesizare a Alianţei Electorale PSD-PC Bucureşti, care a fost transmisă către Poliţia Municipiului Bucureşti.

Vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente a arătat că în acestă sesizare erau invocate nereguli produse în timpul procesului de votare la secţia de votare 18 din sectorul 1, unde un reprezentant din secţia de votare ar fi fost surprins cu optseprezece buletine de vot asupra lui.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Biroul Electoral Central mai fuseeră predate procesele verbale de constatare a rezultatelor votării din judeţul Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici