Mutarea ambasadei României de la Tel Aviv | Liviu Dragnea cere diplomaţilor palestinieni de la Bucureşti să revină URGENT asupra afirmaţiilor

Liviu Dragnea a solicitat ambasadei Palestinei în România să revină urgent asupra faptului că liderul PSD ar fi dat asigurări oficialului străin că ţara noastră nu va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. El a precizat că declaraţia acestuia nu reflectă discuţiile purtate luni.

6842 afișări
Imaginea articolului Mutarea ambasadei României de la Tel Aviv | Liviu Dragnea cere diplomaţilor palestinieni de la Bucureşti să revină URGENT asupra afirmaţiilor

Liviu Dragnea cere urgent ambasadei Palestinei la Bucureşti să revină asupra afirmaţiilor

„Am citit şi eu declaraţiile ambasadorului palestinian în urma întâlnirii pe care am avut-o ieri cu domnia sa. Sub nicio formă nu reflectă discuţiile purtate ieri. Am spus clar ce am afirmat şi public de nenumărate ori: Ministerul Afacerilor Externe a finalizat analiza privind o eventuală relocare a Ambasadei României în statul Israel. Ulterior, documentul a fost înaintat spre aprobare instituţiilor cu atribuţii în domeniul politicii externe şi securităţii naţionale. Având în vedere cele mai recente evoluţii din Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, analiza se află într-un proces continuu de actualizare”, a transmis, marţi, Liviu Dragnea, la solicitarea MEDIAFAX.

Liderul social-democrat a precizat că orice decizie legată de o posibilă mutare a ambasadei României din Israel trebuie să se bazeze pe prevederile Constituţiei şi să respecte prevederile dreptului internaţional.

„Cu toate acestea, având în vedere că este de dorit o soluţie consensuală la nivel instituţional, orice decizie va trebui să se bazeze atât pe prevederile constituţionale, dar şi pe respectarea prevederilor dreptului internaţional. Am solicitat astăzi ambasadei Palestinei, prin intermediul cabinetului meu, să revină de urgenţă asupra celor prezentate public, pentru că nu au nicio legătură cu ceea ce s-a discutat”, a conchis Dragnea.

Reacţia acestuia vine după ce ambasada Palestinei la Bucureşti a anunţat, după întâlnirea de luni la Parlament între ambasadorul Fuad Kokaly şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, că decizia lui Dragnea este că Guvernul României nu va muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ambasada Palestinei a mai spus că, în cadrul întrevederii, Liviu Dragnea a dat asigurări că susţine cooperarea bilaterală dintre cele două state şi chiar doreşte să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relaţia indisolubilă şi de lungă durată pe care cele două state o împărtăşesc alături de popoarele lor.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat anul trecut, în luna aprilie, că Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Pe 25 martie el a spus că că este necesară o discuţie pe această temă în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi luată o decizie.

În luna martie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat, în timp se afla într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei „şi în deplin consens”, România îşi va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, şeful Executivului a revenit asupra declaraţiei, spunând că a fost doar o opinie personală,, precizând că toate procedurile constituţionale trebuie îndeplinite în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici