Narcisa Iorga: Nu fac parte din staff-ul lui Traian Băsescu

Narcisa Iorga, membru al CNA, a declarat pentru MEDIAFAX că nu face parte din staff-ul lui Traian Băsescu, candidatul PDL la Preşedinţie, şi că ia act "cu profundă îngrijorare" faţă de modul în care PNL "face presiuni" asupra sa, pornind doar de la "informaţii vehiculate în ultimele zile".

52 afișări
Imaginea articolului Narcisa Iorga: Nu fac parte din staff-ul lui Traian Băsescu

Narcisa Iorga: Nu fac parte din staff-ul lui Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Nu fac parte din staff-ul domnului Traian Băsescu, am precizat acest fapt încă de ieri, 1 Decembrie, pe blogul domnului Tolontan (Cătălin Tolontan, nr.), care a publicat această apreciere subiectivă. Şi eu «iau act cu profundă îngrijorare» faţă de modul în care un partid politic face presiune asupra mea, în calitatea de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, pornind doar de la «informaţii vehiculate în ultimele zile» ale unei campanii electorale incorect reflectate în audiovizual", a declarat pentru MEDIAFAX Narcisa Iorga.

Ea a precizat că, dacă va fi invitată la comisiile parlamentare, va răspunde "cu mult respect şi fără nicio rezervă".

"Dacă voi fi invitată la comisiile parlamentare, voi răspunde cu mult respect şi fără nicio rezervă. Voi prezenta în faţa domnilor parlamentari modul în care eu am acţionat în sensul aplicării legislaţiei audiovizuale precum şi modul duplicitar în care CNA adoptă, prin votul majorităţii din cei 11 membri, decizii de sancţionare diferită pentru cazuri similare de încălcare a legislaţiei. Această realitate mi-o explic doar prin politizarea excesivă a votului şi îmi exprim speranţa ca Parlamentul, sub controlul căruia se află CNA, va interveni pentru stoparea acestor practici", mai spune Narcisa Iorga.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a declarat pentru MEDIAFAX că va discuta în şedinţa de joi a Consiliului cu membrii CNA, aspectele la care a făcut referire Narcisa Iorga.

Jurnalistul Cătălin Tolontan a scris, pe blogul său, că "Narcisa Iorga, membru în conducerea CNA, sună la televiziuni ca parte a staffului preşedintelui Traian Băsescu, acolo unde funcţionează de fapt, între două şedinţe CNA".

De asemenea, Tolontan a relatat că, Narcisa Iorga i-ar fi cerut, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu să vină la şedinţa CNA în care urma să se discute despre dezvăluirea jurnalistului privind favorizarea lui Mircea Geoană în comentariul TVR al unui meci de Champions League.

"Era îngrijorată că oameni din CNA, a dat exemplul preşedintelui Răsvan Popescu, vor încerca să-l apere pe Sassu de la TVR", precizează Tolontan.

PNL a anunţat, miercuri, într-un comunicat, că ia act "cu îngrijorare" de informaţiile vehiculate în ultimele zile cu privire la implicarea Narcisei Iorga, membru al CNA, în campania candidatului Traian Băsescu, menţionând că va solicita întrunirea comisiilor parlamentare de cultură pentru a discuta acest caz.

"Partidul Naţional Liberal ia act cu profundă îngrijorare de informaţiile vehiculate în ultimele zile cu privire la implicarea doamnei Narcisa Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, în campania electorală a candidatului Traian Băsescu", se arată în comunicatul transmis, miercuri, de Biroul de presă al PNL.

Liberalii susţin că Traian Băsescu "dă dovadă încă o dată de ipocrizie, ducând un adevărat război împotriva unei părţi a mass-media, în timp ce un membru al CNA face parte din staff-ul său de campanie".

"Din păcate pentru România, se dovedeşte că degringolada instituţională, cauzată de iresponsabilitatea şi disperarea unui om aflat în ultimele sale zile la şefia statului, a atins şi Consiliul Naţional al Audiovizualului", se mai arată în comunicat.

PNL menţionează că va solicita întrunirea Comisiilor pentru cultură, artă şi mass-media ale celor două Camere pentru a lua în discuţie acest caz, care, în opinia liberalilor, "pune sub semnul întrebării calitatea activităţii unei instituţii, care prin natura ei trebuie să fie independentă şi echidistantă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici