Năstase a anunţat în CExN că nu va candida la şefia PSD - surse

Liderul social-democrat Adrian Năstase a anunţat în şedinţa CExN al PSD de luni că nu va candida la preşedinţia partidului, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la întâlnire.

49 afișări
Imaginea articolului Năstase a anunţat în CExN că nu va candida la şefia PSD - surse

Năstase a anunţat în CExN că nu va candida la şefia PSD (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Surse din PSD au declarat, luni, că Adrian Năstase a anunţat, în Comitetul Executiv Naţional, că nu mai intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al partidului la următorul congres.

Sursele citate au relatat că, înaintea discuţiei legate de data congresului extraordinar, Năstase a luat cuvântul şi i-a anunţat pe cei din CEXN că nu va mai candida la funcţia de preşedinte, anunţul său neexcluzând însă o posibilă candidatură la altă funcţie din conducerea partidului.

Năstase a reluat, potrivit acestor surse, argumentaţia legată de necesitatea organizării unui Consiliu Naţional care să fie urmat la un interval semnificativ de timp de un congres.

CExN al PSD a aprobat, luni, prin vot, convocarea unui Congres extraordinar al formaţiunii pentru luna februarie, urmând să fie luată o decizie asupra datei exacte a evenimentului, au declarat pentru MEDIAFAX, surse participante la şedinţă.

Năstase, a evitat, luni, după BPN, să facă precizări legate de propria candidatură la şefia PSD, el spunând că, deocamdată, se limitează la a urmări "mlădiţele din partid" care se dezvoltă în mod firesc, "cu ambiţia normală de a ajunge în vârful ierarhiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici