Năstase: Ar trebui o întrebare la referendum: "Băsescu, ce ai făcut în ultimii 5 ani? "

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, că la referendum ar trebui să fie pusă întrebarea "Băsescu, ce ai făcut în ultimii cinci ani?" şi l-a acuzat pe şeful statului că încearcă "să provoace o fraudă morală prin utilizarea unui referendum ce nu produce efecte" .

40 afișări
Imaginea articolului Năstase: Ar trebui o întrebare la referendum: "Băsescu, ce ai făcut în ultimii 5 ani? "

Năstase: Ar trebui o întrebare la referendum: "Băsescu, ce ai făcut în ultimii 5 ani? "(Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Năstase a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că Traian Băsescu încearcă "să provoace o fraudă morală prin utilizarea unui referendum care nu produce efecte" şi care este doar "un sondaj de opinie".

"Referedumul ar fi un sondaj de opinie cu un număr mare de subiecţi. Nu ştiu cine va trebui să plătească pentru acest sondaj pe care şi-l face Traian Băsescu. (...) La referendum ar trebui pusă întrebarea răspândită după Revoluţie: «Băsescu, ce ai făcut în ultimii cinci ani?». Discutăm despre un mandat prezidenţial de cinci ani. Ar trebui să ne explice care au fost realizările lui în perioada mandatului", a spus Adrian Năstase.

Liderul PSD a subliniat că Traian Băsescu a inventat referendumul pentru că are nevoie "de un ţap ispăşitor, de un vinovat", şi de aceea a vizat Parlamentul "ca un adversar al democraţiei şi bunăstării".

Acesta a subliniat că a sugerat, pe blogul personal, ca soluţie pentru reducerea numărului de parlamentari, "demisia parlamentarilor PDL", care sunt circa 180, iar astfel s-ar rezolva problema.

"Numărul parlamentarilor ar fi aşa sub 300 şi s-ar rezolva acest deziderat printr-o colaborare amicală între preşedinte şi parlamentari", a arătat Adrian Năstase.

Potrivit acestuia, referendumul pe tema reducerii numărului de parlamentari este "o diversiune", în condiţiile în care, pentru a micşora numărul de parlamentari, nu este nevoie de revizuirea Constituţiei, pentru că numărul de parlamentari este stabilit prin lege.

"Micul complice de la Guvern al lui Băsescu ar fi putut da o OUG prin care să spună că Parlamentul va avea doi parlamentari, unul de la PDL şi unul de la UDMR, de exemplu. Se putea face fără referendum, printr-un gest de autoritate al micului complice de la Guvern", a adăugat Năstase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici