Năstase: Băsescu minţea şi în 2005, minte şi acum, dosarele împotriva mea au fost politice

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, luni, că telegrama atribuită Ambasadei SUA şi care ar fi fost obţinută de Wikileaks, în care se relata o discuţie între Băsescu şi Geoană, din 2009, arată că dosarele împotriva lui au fost politice.

75 afișări
Imaginea articolului Năstase: Băsescu minţea şi în 2005, minte şi acum, dosarele împotriva mea au fost politice

Năstase: Băsescu minţea şi în 2005, minte şi acum, dosarele împotriva mea au fost politice (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Năstase a susţinut că afirmaţiile făcute de Traian Băsescu, că plângerile penale împotriva sa au fost făcute de colegi din PSD.

"Eu din câte ştiam, Mona Muscă, care a făcut plângerea penală la DNA, era colegă cu Traian Băsescu. Voi pune astăzi pe blog, ca să îi aduc aminte, că poate uită. Deci, cred că era atunci mincinos şi se dovedeşte încă o dată că e mincinos. Plângerile penale au fost făcute în mod evident de către Mona Muscă în numele Alianţei D.A. şi în 2005 Daniel Morar s-a autosesizat. Nici el nu cred că era membru PSD la momentul acela, poate o fi devenit între timp", a spus el.

Năstase a apreciat că discuţia care ar fi avut loc, potrivit Wikileaks, între Traian Băsescu şi Mircea Geoană pe acest subiect arată "caracterul politic" al dosarelor deschise împotriva lui.

"Chiar faptul că această chestiune a fost discutată într-o reuniune politică şi a fost pusă în termenii respectivi de către Traian Băsescu dovedeşte că dosarele aveau într-adevăr caracter politic", a mai afirmat el.

Şeful statului l-ar fi ameninţat pe Mircea Geoană că "dă drumul în public" dosarelor lui Adrian Năstase, pentru a-i demonstra că plângerile penale împotriva fostului premier sunt de la membri PSD, conform unei relatări a şefului ANI, Cătălin Macovei, preluată de diplomaţii americani la Bucureşti.

Informaţia apare într-o relatare publicată de Hotnews, care citează o telegramă "wikileaks" transmisă de misiunea diplomatică de la Bucureşti către Departamentul de Stat de la Washington.

"Geoană şi alţi PSD-işti s-au plâns că dosarul Năstase este politic. Băsescu ar fi replicat tăios: «Nu mă faceţi să dau drumul la aceste dosare în public - fiecare dintre plângerile penale împotriva lui Năstase sunt de la oameni din partidul vostru, nu al meu»", se arată într-o telegramă a misiunii diplomatice a SUA în România din 2009, clasificată drept "Confidenţial". Subiectul telegramei: "O furtună perfectă: corupţia, statul de drept şi reforma justiţiei se află în prim-plan în România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici