Năstase: Dacă m-ar fi ascultat şi n-ar fi făcut alianţă PDL-PSD, Băsescu nu s-ar fi dezamăgit atât

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, marţi, că dacă Traian Băsescu l-ar fi ascultat anul trecut când i-a spus că e împotriva alianţei dintre PSD şi PDL, nu "s-ar fi dezamăgit pe sine atât de tare", susţinând că le spunea social-democraţilor atunci că majoritatea actuală era "visul lui de aur".

23 afișări
Imaginea articolului Năstase: Dacă m-ar fi ascultat şi n-ar fi făcut alianţă PDL-PSD, Băsescu nu s-ar fi dezamăgit atât

Deputatul PSD Adrian Năstase (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă mă asculta pe mine, care am fost împotriva acestei formule de guvernare, poate că nu s-ar fi dezamăgit atât de tare, dar el povestea la vremea respectivă că ăsta era visul lui de aur, să facă o majoritate de nu ştiu cât şi cu care să rezolve ceea ce nu reuşise să rezolve, crearea partidului prezidenţial, şi atunci a vrut să facă majoritatea prezidenţială", a susţinut Adrian Năstase.

Liderul social-democrat a ţinut să menţioneze că, probabil, după această fază "a dezamăgirii pe sine", Băsescu urmează să "plângă pe umerii lui Boc".

"După ce s-a dezamăgit atât de rău, înţeleg că e o formulă nouă pe care o să încercăm să o preluăm cu toţii, şi că urmează să-şi dea palme singur. Probabil că asta e urmarea firească, pentru că va trebui să se pedepsească pentru acest lucru. Înţeleg că e foarte dezamăgit acum şi nu ştiu, s-ar putea să plângă la un moment dat pe umerii lui Boc, nu ştiu. Sunt foarte preocupat de ceea ce spune Traian Băsescu la Paris", a conchis Năstase.

Preşedintele Băsescu a declarat, luni seară, la o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Paris, că s-a dezamăgit şi pe sine când a luat decizia de a susţine, în decembrie 2008, o alianţă între PDL şi PSD, spunând că a făcut aceasta pentru a asigura stabilitatea politică a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici