Năstase despre amplasarea în România a unor elemente ale scutului SUA: Este un lucru util şi bun

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, joi, la Realitatea TV, că stabilirea unor componente ale scutului american în România este un lucru util şi bun, adăugând că dislocarea acestora face parte din mecanismul de apărare în contextul aderării la NATO.

18 afișări
Imaginea articolului Năstase despre amplasarea în România a unor elemente ale scutului SUA: Este un lucru util şi bun

Năstase despre amplasarea în România a unor elemente ale scutului SUA: Este un lucru util şi bun (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Eu consider că este un lucru util şi un lucru bun. Acum, dacă Iranul sau nu-ştiu-cine vor hotărî în viitor să atace, nu ştiu", a spus Năstase.

"Fiind ţară NATO, suntem probabil o ţintă. Dar la lucrul acesta trebuia să ne gândim atunci când am intrat în NATO. Deci, facem parte dintr-o echipă. (...) Noi intrând în NATO, acceptăm anumite obligaţii pentru că în schimbul acestei umbrele de securitate, avem nişte avantaje", a spus Năstase.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, după şedinţa CSAT, că preşedintele SUA, Barack Obama a invitat România să participe la dezvoltarea sistemului de apărare antirachetă, şeful statului precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră.

Băsescu a precizat că mesajul lui Obama a fost adus la Bucureşti de subsecretarul de stat american pentru controlul armanentelor, cu care a avut o întrevedere în cursul dimineţii de joi.

El a menţionat că propunerea SUA a fost aprobată de CSAT.

Şeful statului a ţinut să precizeze că dezvoltarea sistemului antirachetă nu este îndreptată împotriva Federaţiei Ruse.

Preşedintele a precizat că în perioada următoare vor avea loc negocieri bilaterale pentru încheierea unor acorduri necesare, urmând ca acestea să fie ratificate de Parlamentul României.

Traian Băsescu a spus că decizia este importantă în consolidarea parteneriatului cu SUA, dar cel mai important este creşterea nivelului de securitate al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici