Năstase despre moţiunea privind UMF: Ar trebui să aibă succes întrucât în PDL sunt probleme

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a afirmat că moţiunea de cenzură privind UMF Târgu Mureş "ar trebui să aibă succes", spunând că nu exclude ca parlamentari din arcul guvernamental să voteze moţiunea.

181 afișări
Imaginea articolului Năstase despre moţiunea privind UMF: Ar trebui să aibă succes întrucât în PDL sunt probleme

Adrian Năstase (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Prezent, luni, la Mizil, în colegiul uninominal din Prahova unde a fost ales deputat, Adrian Năstase a declarat că având în vedere lipsa de comunicare la nivel politic din ultima perioadă nu exclude posibilitatea ca unii dintre parlamentarii partidelor din arcul guvernamental să voteze moţiunea de cenzură privind UMF Târgu Mureş, astfel încât aceasta "să aibă succes".

"Cred că moţiunea ar trebui să aibă succes cu atât mai mult cu cât în interiorul PDL sunt probleme. Sunt probleme cred şi la UDMR, de asemenea UNPR are unele semne de întrebare. Noi facem tot ceea ce depinde de noi şi noi toţi vom vota moţiunea de cenzură", a spus Adrian Năstase.

Adrian Năstase a participat, luni după-amiază, la lansarea candidaţilor USL din colegiul uninominal opt Prahova, colegiu în care a fost ales deputat în urmă cu patru ani.

În discursul ţinut în faţa simpatizanţilor USL, Năstase a spus că lupta electorală de anul acesta va fi "o cruciadă împotriva a tot ceea ce înseamnă sărăcie, anormalitate şi bicrocraţie" şi că românii nu mai vor să asculte "cântecele unor sirene care ne dau sfaturi despre cum să ne dezmembrăm industria naţională".

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, vineri, propunerea privind depunerea moţiunii de cenzură pe 17 aprilie, a declarat, vineri, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a precizat, răspunzând unei întrebări, că sunt şi parlamentari PDL care au semnat documentul opoziţiei.

Ponta a prezentat şi "principalele reproşuri" pe care opoziţia le adresează premierului Ungureanu prin moţiunea de cenzură.

Un capitol din moţiune va fi legat de privatizările făcute, potrivit liderului PSD, cu intenţia de a transfera patrimoniul naţional către firme din străinătate.

Moţiunea se va referi şi la gestionarea banilor publici, dar şi la "ilegalitatea" comisă prin înfiinţarea unei facultăţi pe criterii etnice, încălcându-se principiul autonomiei universitare la UMF Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici