Năstase: Diaconescu a greşit demisionând din PSD

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, afirmă, joi, într-o postare pe blogul personal, că, în opinia sa, Cristian Diaconescu a greşit demisionând din PSD, el precizând că fostul social-democrat a oscilat între mai multe variante de poziţionare şi că a avut prea mulţi sfătuitori.

18 afișări
Imaginea articolului Năstase: Diaconescu a greşit demisionând din PSD

Năstase: Diaconescu a greşit demisionând din PSD (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Îmi pare rău pentru decizia luată de Cristian Diaconescu. A oscilat între multe variante de poziţionare. Cred că a avut prea mulţi sfătuitori. Ar fi trebuit să decidă singur. A învestit mult în el însuşi, profesional, şi în imaginea sa publică. În opinia mea, a greşit. Chiar dacă decizia de la Congres îi crea o anumită problemă, timpul ar fi rezolvat lucrurile", susţine Năstase pe blog.

El arată că Diaconescu l-a sunat duminică, după Congres, cei doi stabilind să se vadă luni, la sediul PSD din Ion Ionescu de la Brad, unde se află departamentele partidului.

Potrivit lui Năstase, Diaconescu nu a mai venit, trimiţându-i un mesaj în care susţinea că soţia sa are o problemă de sănătate, el apreciind că, întrucât nu i-a mai răspuns la telefon nici miercuri, acesta luase deja decizia de a pleca din partid în acest răstimp.

"Duminică, după Congres, m-a sunat. L-am sunat înapoi şi rămăsese să ne vedem luni dimineaţă, la ora 9.00, la sediul din Ion Ionescu de la Brad. Nu a venit. Mi-a trimis un mesaj că soţia lui are o problemă de sănătate şi nu poate să ajungă. L-am mai căutat, inclusiv ieri (miercuri - n.r.), de la Bruxelles, dar nu a mai răspuns la telefon. Probabil că decizia fusese luată", a firmă Năstase.

El arată că nu ştie motivele reale ale deciziei lui Diaconescu de a părăsi PSD.

"Încă o dată, nu ştiu motivele reale ale acestei hotărâri, dar regret că nu am avut posibilitatea să discut, direct, cu el, înainte să se decidă. Mă tem ca ar putea să constate curând că nu ar fi trebuit să se grăbească", conchide Năstase.

Senatorul Cristian Diaconescu s-a alăturat grupului independenţilor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, Gabriel Oprea, ministru al Apărării şi lider al grupului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici